Decoreren met gedroogde bloemen!

Decoreren met gedroogde bloemen!

Toen ik gistermiddag heerlijk zat te genieten van een grote kop thee en een boek besloot ik tussendoor een foto te maken voor mijn Instagram van een hoekje in mijn woonkamer waar ik gezellig kaarsjes had branden.

Bij dat hoekje staan ook 2 vazen met daarin gedroogde bloemen en zo heb ik er meer in huis van. Ik bedacht me dat het wel leuk was om een artikel daarover te maken en de gedroogde bloemen die ik in huis heb staan te delen!


Ik ben echt een planten en bloemen mens en een verse bos bloemen op tafel tovert altijd een glimlach op mijn gezicht. En zoals je aan mijn planten artikel van vorige week hebt kunnen zien, staan er plantjes genoeg in mijn huis. Wat ik ook erg leuk vind zijn gedroogde bloemen. Dit worden echte objecten in je huis en kan je heel goed mee decoreren.

Hoe kom je aan gedroogde bloemen?

Het is super makkelijk om aan gedroogde bloemen te komen. Je kunt ze namelijk zelf plukken zodra ze uitgebloeid zijn en deze laten drogen. Dat is precies ook gedaan met onderstaande bloemen. Deze heb ik gekregen van mijn zus die dat heeft gedaan. Ik heb ze nu staan in 2 grote vazen om de grond ik vind het zo tof. Als er mensen op de vloer komen vrij ik vaak de vrij waar ze vandaan komen!

Gedroogde berenklauw

In de bijkeuken heb ik zelf meerdere vaasjes staan waar ik bloemen aan het drogen ben. Afgelopen week zag ik weer wat uitgebloeide takken die heel leuk kunnen staan in vaasjes.

Gedroogde gipskruid

Nog een manier om aan gedroogde bloemen te komen is natuurlijk het kopen ervan. In de tuincentra vind je genoeg keuze maar een tijdje terug zag ik ze ook bij de Hema. Vaak is het wel wat prijzig maar wil je gelijk genieten van mooie gedroogde bloemen, dan is dat een snelle optie!

Onderstaande gedroogde bloemen heb ik gekocht in een tuincentra. Als groepje zo samen heb ik ze in een klein vaasje op tafel staan.

Gedroogde papaver

Ik vind de gedroogde bloemen zelf echt heel gezellig in huis. Ook in de badkamer in het toilet is het leuk om hiermee te decoreren!


Wat vind jij van gedroogde bloemen in huis?
Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

4 Reacties

 1. 1 maart 2019 / 09:10

  Leuk artikel! Ik ga bloemen halen op de bloemenmarkt en dan zelf drogen. Het ziet er zo leuk uit! Mijn zus heeft hele mooie stukjes staan, dus ik raakte helemaal geïnspireerd. Er staan btw wat type foutjes in het gedeelte onder ‘hoe kom je aan gedroogde bloemen’ net boven de foto.

 2. Lieke
  13 februari 2019 / 19:02

  Ik vind ze heel erg mooi!

 3. 11 februari 2019 / 11:39

  Wat een mooie foto’s! Ik hou ook zo van gedroogde bloemen. Ik heb ze laatst bij de Hema gekocht maar helaas viel er heel veel uit. Beetje jammer. Dus nu ga ik het weer zelf doen 🙂

  • Laura Louise
   Auteur
   11 februari 2019 / 11:43

   Dankjewel Darina!
   Oh wat jammer dat ze heel erg uitvielen 🙁 Dat is nou niet echt de bedoeling ervan :O

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram