De zoektocht naar een nieuw parfum!

De zoektocht naar een nieuw parfum!

Als beauty liefhebber ben ik dol op parfum. Ik heb in de loop der jaren heel wat parfums in mijn collectie gehad en iedere keer zat er wel weer een pareltje bij die mijn aandacht zo had gestolen dat ik hem zodra die op was, gelijk weer wou aanschaffen. Een van die pareltjes is de heerlijke geur van Yves Saint Laurent, ‘Black Opium’. Een geur die je vast en zeker wel kent!

Black Opium is zo’n geur die je al van ver herkent, hij is warm, zoet en intens kruidig. Bij mij wekt hij een aantal geluksstofjes op als ik deze draag en dat is volgens mij de perfecte match die je kunt hebben met een parfum. De geur vind ik zelf vooral passend in het najaar en de winter, maar ik zou niet liegen als ik deze eigenlijk stiekem het hele jaar door wel wil dragen. Tijdens warme zomerse dagen en het voorjaar kies ik wat vaker voor een parfum met meer frisse tonen, toch op avonden vind ik dan Black Opium dan weer een hele goede keuze. Deze geur heeft namelijk wat mysterieus. Ik heb het al eens eerder geschreven dat Black Opium voor mij liefde op het eerste gezicht was in de parfumerie. Als je er nog niet bekend mee bent en je bent ook zo dol op heerlijke zoete, kruidige geuren dan is het echt een aanrader om je te laten betoveren door deze geur die onder andere bij Easycosmetic voordeliger te verkrijgen is.


Bron Unsplash – Laura Chouette

Maar een beautylover is geen beautylover als die niet afwisselt en nieuwe dingen probeert, en ja net als met lipsticks, wissel ik graag voor de afwisseling af met parfum. Ik ben dan ook altijd weer benieuwd naar nieuwe geuren want wie weet ontdek je weer een nieuw pareltje.

Waar ik zelf vooral erg op let bij het kopen van parfum is dat ze niet ’te zoet’ zijn. Een zoet parfum is heerlijk, maar als de zoete tonen de overhand nemen raak ik snel uitgekeken op de geur. Ook met frisse parfums moet er een goede balans zijn. Frisse parfums vind ik vaak sportief en stoer, kruidig en zoet meer sensueel en sexy.

De parfum die op dit moment mijn aandacht heeft getrokken is o.a. de bekende pump van Carolina Herrera, ‘Good Girl’. Een geur die op dit moment ontzettend populair is omdat hij opvallend en gedurfd is. Ik ben dan ook heel benieuwd of hij net als Black Opium een soort statement geur is waar je een soort van ‘verslaafd’ aan raakt. De geur ‘Si’ van Giorgio Armani heeft ook mijn aandacht getrokken omdat ik deze pas heb geroken bij een vriendin van mij en vond ik ook zo ontzettend lekker. Ik ben dan heel benieuwd hoe deze op mijn huid gaat ruiken, want dat is per persoon ook weer verschillend.

Bron Unsplash – @conunaese

Nog een parfum die al jaren mijn hartje heeft gestolen is de welbekende Chanel n.5. Dit parfum ken ik van vroeger door mijn moeder en heb ik ook zelf een aantal jaren geleden voor het eerst gekocht. Het is een parfum die ook heel erg bij mij geliefd is. Voor kerst kreeg ik een heerlijke grote fles van mijn ouders cadeau en het is echt een heerlijke juweel om te dragen. Net als bij Black Opium maakt deze geur geluksstofjes bij mij los, het maakt je extra vrouwelijk en geeft je een zelfverzekerd gevoel.


Heb jij een favoriete parfum?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram