De zoektocht naar de perfecte foundation!

De zoektocht naar de perfecte foundation!

Voor ieder die make-up gebruikt weet dat het niet altijd eenvoudig is om de perfecte match te vinden als het gaat om foundation. Er zijn ontiegelijk veel verschillende merken op de markt, de ene lekker betaalbaar, de andere waarbij je diep in je portemonnee moet duiken. De één belooft dit en de andere weer dat. Door al die verschillende producten weet je soms echt niet meer de juiste keuze te maken.

Gelukkig kun je terecht in de winkels voor advies en kun je een voor een opzoek gaan naar je perfecte match. Maar als jezelf enige kennis wilt hebben waar je goed op moet letten als je foundation koopt, kijk dan even meer naar deze tips! 


Bron Unsplash

Foundation is vrijwel de basis als het gaat om make-up. Je begint natuurlijk met de juiste verzorging eronder, maar dan is het de beurt aan de foundation. Het is dus belangrijk dat de basis goed is voor je verder aan de slag gaat. Ik gebruik al sinds ik in de weer ben met make-up foundation en ook ik heb vroeger vaak genoeg de fout gemaakt dat mijn foundation kleur niet matchte bij mijn huidskleur. Een fout die iedere make-up lover wel eens is overkomen maar die we niet nog een keer laten gebeuren. Waar moet je op letten wanneer je je foundation kiest!

1. Ga je voor vloeibaar of voor poeder!

Voor je je foundation gaat kopen moet je eerst een beetje onderzoek gaan doen voor welke formule je wilt gaan. Je hebt namelijk poeder foundations op de markt maar ook vloeibare producten. Kijk goed wat voor type huid je hebt en welk product er het beste geschikt is. Je wilt natuurlijk dat je foundation zo mooi mogelijk op je huid ligt zonder dat het in lijntjes gaat zitten of te vet wordt. Ben je in beide producten niet echt thuis, dan is het handig om ermee te experimenten om te kijken wat jij het prettigste vindt. 

2. Wat voor dekking wil je!

De ene kiest voor een dekking waarbij alle onzuiverheden en vlekjes onzichtbaar worden, de andere is al te vrede met een lichte neutrale gloed. Beslis wat jij het mooiste vind en stem daarbij je foundation op af. af.


Bron Unsplash

3. Te licht of te donker?

Om de beste match te vinden met je huid is het het beste om je foundation te testen op je gelaat en in je hals. Als je ook nog een beetje product aanbrengt op je wang en je voorhoofd en de kleur die het minst zichtbaar is, is de perfecte match. Je ziet vaak dat mensen de foundation kleur testen op de bovenkant van je hand, maar dit is niet de juiste manier. De kleur van je huid is hier heel anders dan rondom je gezicht. 

4. De ondertoon (Neutraal, geel of roze)

Naast al die verschillende tinten zit er ook nog veel verschil in ondertonen als het gaat om foundations. Je wilt natuurlijk dat het geheel er fris uitziet op je huid en niet grauw. De meeste make-up artiesten raden bij twijfel aan om te gaan voor een neutrale tot gele, warme foundation. 

5. Je budget

Natuurlijk is ook een grote speler in het veld, je budget. Omdat de foundation markt zo ontzettend groot is, is het belangrijk om je budget te bepalen. Zelf vind ik foundation heel belangrijk dus ik heb het er wel voor over om een investering erin te doen. Door je budget te bepalen weet je in welke categorie merken je hoeft te zoeken en maakt het de zoektocht ook een stukje gemakkelijker. 


Bron Unsplash

Vind jij het lastig de perfecte foundation te vinden?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

1 Reactie

  1. 17 augustus 2021 / 17:36

    Ik vind het ook altijd zo lastig, momenteel zit ik op LA Girl en een foundation van The Ordinary.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram