De voordelen van thee!

De voordelen van thee!

thee1

Waarschijnlijk heb je net als ik een lange nacht achter de rug vol gezelligheid en is dit de ultieme dag om even niks te doen en te genieten van een lekkere kop thee. Thee is lekker en thee is goed voor de mens en om je dat nog een keer onder de aandacht te brengen heb ik de voordelen van enkele soorten thee bij elkaar gezocht om te laten zien. 

Er zijn ontzettend veel mensen over de hele wereld die thee drinken en is naast koffie ook een van de populairste drankjes. Persoonlijk vind ik thee heel lekker dus drink het ook vaak. Naast dat het lekker is heeft het ook veel voordelen en die laat ik je graag zien. 1 van de grootste voordelen is natuurlijk dat je onwijs veel soorten smaken hebt, of je nu van fruitige of een stevige kruiden thee houdt, voor iedereen is er wel iets te vinden en iedereen kan ook haar eigen draai er aan geven door een beetje suiker, wat honing of een scheutje melk. Daarnaast kan het een heel puur gezond drankje zijn als je de juiste thee hebt zonder toegevoegde stoffen.

Thee is gemaakt van gedroogde bladeren van de ”theeplant” Van oorsprong komt thee uit China, en is zo’n 2737 v CHr. ontdekt, een oud drankje dus maar ook weer heel modern gezien de smaakjes van tegenwoordig.

thee2

Waar is thee goed voor?

Je hebt verschillende soorten thee die erg goed voor je lichaam zijn, hieronder heb ik een lijstje gemaakt met soorten thee en waar ze goed voor zijn.

Groene thee – Groene thee is de bekendste thee en ook direct een van de beste. Het is erg geschrikt als je wilt afvallen maar ook voor het reinigen van je lichaam en een hele boel andere punten. Een tijdje geleden schreef ik een uitgebreid artikel over groene thee die je hier kunt lezen.

Kamilla – Bepaalde chemische stoffen in kamille zorgen ervoor dat je zenuwcellen een kalmerende en verdovende stof produceren. Het heeft een rustgevend effect op mensen met angststoornissen, stress en slapeloosheid. Ideaal dus om voor het slapen een kopje kamille te nemen.

Kardemom (Betere vertering)  – Dit bestanddeel vind je vaak samen met kruidnagel, kaneel en venkel in thee. Deze kruiden worden al heel lang gebruikt om een moeilijke spijsvertering vlotter te laten verlopen.

Echinacea – Onderzoek toont aan dat echinacea de kans op een verkoudheid met meer dan de helft vermindert. Het zorgt er ook voor dat je er sneller van je ziekte geneest, omdat het ziekteverwekkende bacteriën doodt. Het geeft dus je immuunsysteem een kleine boost.

Engelwortel – Thee van engelwortel helpt de maandelijkse cyclus van vrouwen te regelen. Dit kruid verhelpt krampen door menstruatie en stimuleert een regelmatige cyclus.

Natuurlijk is het het beste om je thee zo puur mogelijk te drinken en de suiker te laten staan. Nu kan je suiker natuurlijk vervangen door stevia of een beetje honing wat ook weer goed is wanneer je verkouden bent.

Ben jij een echte thee drinker?
Wat is je favoriete smaakje?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram