De voordelen van supplementen!

De voordelen van supplementen!

Sinds een paar maanden heb ik mij compleet verdiept in het nemen van supplementen. Aangezien ik vrijwel nooit vlees en vis eet en daardoor best nog wel is tekorten aan bepaalde vitamines en mineralen kan hebben ben ik voor supplementen gegaan.

Ik heb veel onderzoek gedaan voor ik begon met supplementen omdat ik het liefst vitamines en mineralen haal uit voeding. Hier zijn veel boeken over te lezen en heb ik een heel interessant boek waar ik veel uit haal namelijk, ‘Eet jezelf stralend gezond‘. Je leert hierin veel over vitamines en mineralen in voedingsproducten. Maar soms is het niet altijd mogelijk om voldoende binnen te krijgen en dan zijn supplementen een goede extra hulpmiddel. Want onthoud goed, een supplement is geen vervanger van je voeding maar een extra. Er zijn veel verschillende soorten supplementen beschikbaar, elk met hun eigen specifieke voordelen. Ik wil je de meest gebruikte met je delen en waarvoor deze dienen. Kijk mee!


 • Multivitamine
  Multivitaminen zijn een van de meest populaire supplementen en worden gebruikt om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van verschillende vitamines en mineralen binnen te krijgen. Een multivitamine is een gemakkelijke manier om ervoor te zorgen dat uw lichaam alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt, vooral als u een dieet volgt dat bepaalde voedingsstoffen mist.

 • Omega-3 vetzuren
  Omega-3 vetzuren zijn essentiële vetten die het lichaam nodig heeft voor de gezondheid van de hersenen, het hart en de ogen. Deze vetten zijn te vinden in visolie en andere supplementen en kunnen helpen de cholesterolwaarden te verbeteren, de bloeddruk te verlagen en ontstekingen te verminderen.

 • Vitamine D
  Vitamine D is belangrijk voor de botgezondheid, het immuunsysteem en het welzijn van de geest. Veel mensen krijgen niet genoeg vitamine D binnen via voeding of zonlicht en daarom is een supplement een goede optie. Het kan ook helpen bij het verbeteren van de stemming en het verminderen van depressie.
 • Proteïne poeder
  Proteïne poeder is een populaire aanvulling voor mensen die actief zijn en spieren willen opbouwen. Het bevat de bouwstenen die nodig zijn om spierweefsel te repareren en op te bouwen. Proteïne poeder is ook nuttig voor mensen die een vegetarisch of veganistisch dieet volgen en moeite hebben om voldoende eiwitten binnen te krijgen.

Bron Pexels – Polina Tankilevitch

 • Lactoferinne
  Lactoferinne is een voedingssupplement dat is afgeleid van koemelk en wordt geproduceerd door fermentatie. Het heeft verschillende gezondheidsvoordelen en kan een nuttig supplement zijn voor mensen die hun immuunsysteem willen versterken of gezondheidsproblemen willen aanpakken. Het is een natuurlijk antibacterieel middel en helpt bij het bestrijden van bacteriële infecties en ook antivirale eigenschappen heeft dat kan helpen bij het bestrijden van virussen zoals verkoudheid, griep en herpes. Lactoferinne wordt vaak gebruikt als een supplement om de gezondheid van het immuunsysteem te verbeteren en de symptomen van virale infecties te verminderen.

 • Probiotica
  Probiotica zijn levende bacteriën die helpen bij het herstellen van de goede bacteriën in uw spijsverteringsstelsel. Ze zijn nuttig bij het bestrijden van infecties, het verbeteren van de spijsvertering en het versterken van het immuunsysteem. Probiotica kunnen worden gevonden in voeding zoals yoghurt, maar ook in supplementvorm.

 • Magnesium
  Magnesium is een mineraal dat helpt bij het reguleren van de bloeddruk, het reguleren van de hartslag en het ondersteunen van de botgezondheid. Veel mensen hebben een tekort aan magnesium, dus het nemen van een supplement kan helpen bij het verminderen van vermoeidheid en het verbeteren van de algehele gezondheid.

Supplementen kunnen een handige manier zijn om je gezondheid te ondersteunen en aan te vullen, maar het is belangrijk om een arts of specialist te raadplegen voordat je met een nieuw supplement begint. Ook kun je online bij orthokliniek advies krijgen en erachter komen welke supplementen voor jou een goede extra kunnen zijn in je dagelijks leven.

Bron Pexels – Polina Tankilevitch

Gebruik jij supplementen?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram