De voordelen van mediteren

De voordelen van mediteren

Het mediteren is tegenwoordig een heel populaire manier om volledig tot rust te komen. Maar welke voordelen ervaar je nog meer als je druk bezig bent met mediteren op je meditatiekussen van yogashop? In dit artikel vertellen we je enkele voordelen van het mediteren. 


Het verminderd stress en angst

Voel je je vaak erg bang of opgejaagd? Dan is het verstandig om een keer te gaan mediteren. Het mediteren zorgt er namelijk voor dat stress en angst erg wordt verminderd. Je leert namelijk hoe je jouw gedachtes observeert en hoe je deze tot rust brengt. Het vermindert ook de aanmaak van het stresshormoon. 

Verbetert de slaapkwaliteit

Het mediteren zorgt ervoor dat je een stuk beter kan slapen. Dit komt doordat het in je hoofd een stuk rustiger is na een meditatie. Ook zorg je er bij het mediteren voor dat je lichaam ontspannen raakt, waardoor je sneller in slaap valt. 


Bron Pexels – Elina Fairytale

Je kunt je beter concentreren

Een van de vele voordelen van het mediteren is dat je jezelf beter kunt concentreren. Bij het mediteren doe je vaak oefeningen waarbij je je concentreert op je ademhaling. Hierdoor leer je hoe je je aandacht goed kan concentreren op maar één ding tegelijk. Dit kan je helpen tijdens je studie of tijdens je werk. Je zult zien dat je voor een langere periode op één ding kan focussen en dat je niet snel afgeleid raakt. 

Het immuunsysteem versterken

Niet alleen is het mediteren goed voor je lichaam en geest, het zorgt er ook nog eens voor dat ziektes een stuk makkelijker bestreden kunnen worden. Tijdens het mediteren worden namelijk een stuk meer antilichamen geproduceerd, dit zijn de deeltjes die ziektes bestrijden. Ook zorgt meditatie ervoor dat we een stuk meer ontstekingsremmende stoffen aanmaken, waardoor je minder lang ziek blijft. 

Het verlaagt de bloeddruk

Het is aangetoond dat meditatie ervoor zorgt dat de bloeddruk verlaagt wordt. Dit komt doordat meditatie onder andere helpt bij het ontspannen van de spieren en het verminderen van stress. Deze factoren zorgen er beide voor dat er een hoge bloeddruk is. 

Beginnen met mediteren

Ben je door deze voordelen helemaal enthousiast geworden over het mediteren? Dan is het verstandig om op internet te kijken naar een aantal goede apps die je hierin begeleiden. Er zijn zeker een aantal gratis cursussen die je een heel eind op weg zullen helpen. Heel veel succes met het mediteren!

Bron Pexels – Alex Haraus

Ben jij bekend met meditatie?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram