De voordelen van een glazen douchedeur

Ieder dag brengen we er wel een bezoekje aan, de badkamer. Een plek waar je snel, gemakkelijk en comfortabel lekker je zelf kunt klaarmaken voor de dag of juist lekker de tijd neemt voor een beetje ontspanning na een drukke dag werken!

Vaak is de badkamer niet een enorme balzaal en daarom is het handig om met een paar handige tips en trucs de ruimte zo stijlvol en optisch groter te doen laten lijken Wist je dat het gebruik van glas in een badkamer heel modern is, hygiënisch en ruimtelijker oogt?

Bron Unsplash

Wanneer je dan ook besluit een badkamer te kiezen in een nieuwe woning of de huidige te gaan verbouwen dan is het een handige tip om te kiezen voor een glazen douchedeur. Je kan hiermee alle kanten op, de deuren of wanden zijn vaak op maat je maken en je kunt ook kiezen voor matte of transparant glas. Het voordeel van matte glazen douchedeuren is natuurlijk dat je onder de douche meer privacy creëert. Voordeel van transparant is natuurlijk dat het nog wat meer ruimtelijker lijkt.

Zelf vind ik altijd dat een badkamer zo clean mogelijk moet zijn. Dit zorgt ervoor dat je het gemakkelijk schoon kunt houden wat natuurlijk ontzettend belangrijk is en het creëert rust. Ik vind zelf witte tegeltjes in combinatie met glas heel mooi. Voor de rest zou ik de badkamer dan aankleden met houten details (die natuurlijk tegen vocht en warmte kunnen), geschikte plantjes voor de badkamer en mooie gouden en rotan details. Als het maar clean oogt en toch een beetje dat wellness gevoel naar binnenhaalt.


Bron Unsplash

Bij mij op mijn planning staat ook een badkamer verbouwing. De badkamer die nu in mijn huis zit is heel fijn en aan alle gemakken voorzien maar ik zou heel graag de douche willen veranderen naar een inloop douche met een glazenwand. Op dit moment zit er nog een douchebak onder en nu heb ik al jaren een beetje last van ‘douchebak angst’ ( is dat een woord?).

Ieder geval heb ik er een hekel aan om in een bak te staan en is het ook een vreselijke klus om dit altijd goed schoon te houden tussen alle hoekjes en kiertjes. Ik hoop dit in de toekomst een keer te vervangen naar neen mooie douche gewoon op de tegels en dan een mooie glazen douchedeur of wand ernaast. Ik denk dat het daarnaast ook qua feeling het wellness gevoel nog een beetje sterker wordt omdat glas enorm modern en luxe oogt en dat is natuurlijk ook een heerlijke reden om je badkamer een touch-up te geven. Een stukje ontspanning na een drukke dag werken en je dan even terug trekken in de badkamer met een lekker maskertje, een warme douche of bad is natuurlijk de ideale manier om even tijd voor jezelf te nemen en te genieten.


Ben jij tevreden met je badkamer?
Breng jij veel tijd door in de badkamer voor een beetje wellness gevoel of ben je er het liefst zo snel mogelijk weer uit?
Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram