De voordelen van duurzaam wonen!

De voordelen van duurzaam wonen!

Comfortabel wonen, geen verspilling, die vervelende energierekening omlaag en ook nog iets goeds doen voor het klimaat? Dan wordt het echt tijd om duurzaam te gaan wonen. Ben je daar nog niet helemaal in thuis maar wil je toch wat stappen gaan ondernemen? Dan kunnen deze volgende tips je vast en zeker op weg helpen.

Want hoe pak je dit nu aan, zijn er dingen in huis die voor jou relevant zijn en wat levert het uiteindelijk op! Kijk mee!


Bron Unsplash – timothybuck

Isoleren van je woning. Ga voor kunststof kozijnen!

Die energierekening willen we natuurlijk zo laag mogelijk houden en daarom is het belangrijk om de warmte binnen te houden en dat betekent, tijd voor een goed geïsoleerd huis. Een van die dingen die dan belangrijk is om de kou buitenshuis te houden is om je oude kozijnen te vervangen voor kunststof kozijnen. Door de warmte binnen te houden bespaar je natuurlijk op je energiekosten en reduceer je Co2-uitstoot. De kunststof kozijnen van ALKU.nl zijn ontzettend duurzaam omdat ze een lange levensduur hebben en onderhoudsarm zijn. Je bespaart liters verf, een hoop gedoe en natuurlijk een hoop geld. Oude kozijnen worden bij ALKU 100% gerecycled waardoor de link tussen kunststof en ‘goed voor het milieu’ wel een heel stuk dichter bij elkaar komen.

Dit alles bij elkaar zorgt voor een leven lang van optimaal woongenot en dat klinkt natuurlijk als muziek in je oren!


Naast kozijnen vervangen zijn ook de muren, het dak en de vloer plekken waar de warmte in je huis snel ontsnapt. Daarom zijn die ook zeker de moeite waard om mee te nemen als je wilt gaan verduurzamen. Ook hier kun je een hoop kosten mee besparen en al met een aantal aanpassingen in je huidige situatie kun jij dat merken. Denk bijvoorbeeld aan extra muurisolatie, dakisolatie of isolatie in de kruipruimte.

Bron Unsplash – Imani Bahati

Verduurzamen goed voor je gezondheid?

Naast dat het een goede investering is in je woning is ook een goede investering voor je gezondheid. Want het binnenklimaat is natuurlijk ontzettend belangrijk en door je woning te verduurzamen heeft dat een positief effect ook op je gezondheid. Bij een slecht binnenklimaat kun je last krijgen van bijvoorbeeld geïrriteerde ogen, last van een droge keel, vermoeidheid en kunnen zelf hoofdpijn klachten vaker om de hoek komen kijken. Wanneer het klimaat in huis ook ‘gezond’ is, ga je deze klachten zeker tegen.

Je huis zal niet meer tochtig en koud aanvoelen, de warmte blijft langer binnen wanneer dit nodig is. In de zomer is de woning juist koeler en je voorkomt vochtproblemen!


Pak groots uit, ga aan de slag met je tuin!

Om helemaal groots uit te pakken is je tuin onderhanden nemen ook niet geheel onbelangrijk. Wanneer je je tuin wilt gaan verduurzamen dan draag je bij aan een betere biodiversiteit. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een groendak die ook nog de temperatuur in je huis kan reguleren. Wist je trouwens dat duurzaam tuinieren ook helpt om wateroverlast te voorkomen? Interessant he!

Al met al zullen alle aanpassingen in je huis om te gaan verduurzamen er ook uiteindelijk voor zorgen dat de waarde van je woning gaat stijgen. Het is even investering maar eentje die je ook absoluut terug verdiend. Van kunstof kozijnen tot aan extra vloerisolatie. Er is veel mogelijk in je huis om mee te dragen aan alle voordelen van duurzaam wonen en dus meer woongenot!

Bron Unsplash – priscilladupreez

Ben jij bezig met duurzaamheid in je woning?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram