De voor- en nadelen van laser ontharen

De voor- en nadelen van laser ontharen

Voor je het weet is het weer heerlijk zomer en dan wil je er natuurlijk tip top in orde uitzien met de perfecte summer body. Een van die dingen die daar bij komt kijken is zo min mogelijk haar op je lichaam hebben en daarvoor kun je nu al vast actie ondernemen. Of ben je gewoon het eindeloos scheren en harsen beu? Zo ja, dan kan laserontharing het antwoord zijn. Het is een van de meest populaire behandelingen van dit moment. Deze procedure gebruikt lasers om de haargroei in bepaalde gebieden gericht en permanent te verminderen.

Benieuwd of ontharen met een laser iets iets voor jou is en om je klaar te maken voor aankomende zomer? Ik zet de voor en nadelen van laser ontharen voor je op een rijtje. Kijk mee!


De voordelen van laser ontharen

Pijnloos of met minimale pijn – Laserontharing werkt met een laserstraal die lichtenergie uitzendt die vervolgens wordt geabsorbeerd door het pigment in je haarzakjes. De warmte van deze lichtenergie vernietigt het haarzakje zonder je huid te beschadigen. De meeste mensen zeggen een minimale ‘pijn’ te ervaren tijdens de procedure, sommigen kunnen een paar minuten na de behandeling een licht brandend gevoel of steken ervaren. Dit is echter meestal van korte duur en verdwijnt snel.

Effectief bij permanente haargroei vermindering – Door dat het haarzakje wordt aangepakt bij een laser behandeling wordt de haargroei zodanig vermindert waardoor het veel effectiever is dan het haartje wegscheren. Dit zorgt dat je haargroei echt vermindert wordt.

Kan gebruikt worden op verschillende delen van het lichaam – Waar je ook wilt, met laser ontharen kun je ieder gewenste plek op je lichaam bij langs om de haargroei te laten verminderen. Met de techniek van lasers kun je heel precies te werk gaan waardoor het mogelijk is verschillende delen onder handen te nemen.

Weinig tot geen bijwerkingen – Laat je je laseren bij een kliniek die hier gespecialiseerd in is, dan is de kans op bijwerkingen natuurlijk heel klein. Kijk dan ook of de behandelaar gecertificeerd is. Laat je het uitvoeren door een niet-gecertificeerde behandelaar omdat het een aangename prijs heeft, pas dan goed op. Wanneer het niet gaat, kan het kleine brandwonden of littekens achterlaten op je huid en dan ben je verder van huis!


Bron Pexels – cottonbro studio

De nadelen van laser ontharen

Duur – Een zakje scheermesjes kopen kost vrijwel niks. Een laser behandeling daarin tegen wel. Het kan dus iets zijn waar je eerste ven goed over moet nadenken of voor moet sparen wil je hiervoor gaan. Zie het als een investering voor jezelf!

Meerdere behandelingen nodig – Onder de douche aan de slag met een scheermesje kost een paar minuten, een laser behandeling vergt veel meer tijd en is heeft een langer proces nodig. Wil je het bijvoorbeeld voor de zomer, dan moet je wel op tijd beginnen. Je hebt meerdere behandelingen nodig en ook de rust tussen de behandelingen door vergt nog meer tijd.

Sommige huidtypes en haarkleuren zijn minder geschikt – Voor je van plan ben stappen te ondernemen is het belangrijk om eerst je huid te laten checken of deze geschikt is voor de behandeling. Laser ontharen werkt namelijk het beste op een blanke huid met donker haar en slechter op een donkere huid. Het is ook mogelijk om op een donkere huid te laseren maar hiervoor heeft de behandelaar wel de juiste apparatuur nodig. Door vooraf onderzoek en kijk hoe het voor jouw huid is.

Bron Pexels – Karolina Grabowska 

Ben jij bekend met laser ontharing?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram