De voor- en nadelen van een leren bank!

De voor- en nadelen van een leren bank!

Een leren bank kopen kan best wel een uitdaging zijn. Doordat er zo’n groot aanbod is in leren banken en de mogelijkheden eindeloos zijn, kan het een behoorlijke opgave worden om de juiste bank te vinden voor jouw woning.

Ik probeer je een beetje op weg te helpen door de voor- en nadelen te bekijken. 


Bron Unsplash

De voordelen

Een bank van leer zorgt voor een eigen uitstraling in jouw interieur. Het is maar net hoe je het meubelstuk gebruikt. Zo kan het juist voor een stoer item in huis zorgen of juist weer een hele luxe en chique uitstraling geven. Het grootste voordeel van leren banken, in tegenstelling tot stoffen banken, is dat het materiaal enorm sterk is en wel tegen een stootje kan. Dit maakt leer in één klap ook super duurzaam. Dat een bank nagenoeg onderhoudsvrij is, versterkt dat duurzame aspect alleen maar. Hierdoor is een leren bank ook ideaal geschikt voor mensen die last hebben van astma of een allergie hebben tegen huisstofmijt. 

In een notendop:

  • Een leren bank past bij vrijwel elk interieur; zowel stoer, chique als modern
  • Leer is duurzaam en gaat jarenlang mee
  • Ideaal voor mensen met een allergie of die last hebben van astma
  • Praktisch, onderhoudsarm en zeer makkelijk schoon te maken met een stofzuiger

Bron Unsplash

De nadelen


Elk nadeel, heb z’n voordeel. Dat geldt ook voor leren banken. Leren banken heb je natuurlijk in alle prijsklassen, maar goedkoop zijn ze niet. Daarnaast is de keuze in bekleding en kleuren voor stoffen banken enorm, maar is deze keuze voor leren banken minder. Waar een stoffen bank warmte uitstraalt in jouw interieur en heerlijk zacht aanvoelt, kan een leren bank weer eerder koud aanvoelen. Ook kan een leren bank door zonlicht wat eerder gaan verkleuren. Het is daarom belangrijk om een leren bank goed te onderhouden met de juiste onderhoudsmiddelen. Op deze manier heb je langer plezier van je bank!

In een notendop:

  • Leren banken zijn vaak prijzig
  • Kan koud aanvoelen en is minder zacht dan een stoffen bank
  • Minder keuze in kleuren
  • Gevoeliger voor verkleuringen door zonlicht

Bron Unspash

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram