De ‘nieuwe’ decoratie!

De ‘nieuwe’ decoratie!

Het aanbod van behangsoorten is groot en divers. Decoratie is in en van die trend profiteert behang. Ook meubelzaken hebben tegenwoordig aparte afdelingen met stalenboeken. En in moderne cafés, restaurants en winkels worden muren behangen met soms zeer opvallende prints.


Populair

In landen als België en Frankrijk is behang altijd een belangrijke muurbedekker, maar in Nederland overheerst de witte muur. Toch groeit de populariteit van behang omdat het de mogelijkheid biedt om een ruimte drastisch te veranderen. Kamers worden echter niet meer in één design behangen zoals vroeger, maar er wordt gecombineerd met meerdere dessins of één muur wordt met een fotoprint beplakt.


Bron // Bron

Techniek

Behang is de afgelopen jaren technisch enorm verbeterd. Omdat behang kwalitatief verbeterd is, kan het eenvoudiger worden aangebracht en verwijderd. En kan het gebruikt worden op plekken waar dat vroeger niet kon zoals het behangen van toiletten. 


Bron // Bron

Trends

De trends zijn klassieke verfijnde patronen, grote fotografische elementen en bijzondere reliëfs, zoals fluwelig ogend behang. Dat zijn de trends. Die trends worden echter wel bepaald door buitenlandse merken zoals Élitis, Tres Tintas en Timorous Beasties. Op behangfabrikant Eijffinger uit Zoetermeer na zijn er geen grote Nederlandse producenten meer. Het legendarische Rath en Doodeheefver sloot in 1999 de fabriek in Helmond. Van een behangtraditie loopt Nederland dus zeker niet voorop.


Soorten

Met behang kun je de muren een warme, modieuze of stijlvolle uitstraling geven. Behang wordt met lijm in verticale of soms horizontale banen op de muur geplakt. Er wordt vaak voor opvallende en kleurrijke motieven en dessins gekozen. De meest gangbare soorten behang zijn vliesbehang, vinylbehang, fotobehang en kinderbehang.

De eerste vormen van behang waren kleden en tapijten, die werden opgehangen en weer verwijderd konden worden. Het moderne behang is een trend die aan het begin van een nieuwe bloeitijd staat. Behang heeft een rijke historische kunstgeschiedenis. De nieuwe decoratie is weer terug van weggeweest. 


Bron // Bron

Wat vind jij van behang?
Heb je behang in je huis/slaapkamer?
Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

1 Reactie

  1. 31 mei 2020 / 08:49

    Ik kan zo genieten van een mooi en goed behang, hier ben ik ook nog steeds over aan het twijfelen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram