De lekkerste recepten met couscous!

De lekkerste recepten met couscous!

Couscous is een van mijn favoriete ingrediënten als ik snel een maaltijd wil bereiden. Of het nu gaat om een lekkere lunch of een compleet diner, ik zorg er altijd voor dat ik couscous op voorraad heb staan. In de culinaire wereld zijn er maar weinig ingrediënten zo geliefd als couscous omdat je er echt alle kanten mee op kan.

Daarnaast is een aantrekkelijk eigenschap van couscous natuurlijk de snelheid waarmee je het kunt bereiden. Slecht met een beetje kokend water of Bouillon maak je de couscous al klaar. Daarnaast is het een licht graanproduct wat weinig vet bevat maar wel een goede optie is voor een langdurig verzadigd gevoel. Nog een voordeel van couscous waardoor het echt een topper is om standaard in je keuken te hebben, couscous is zowel in warme als koude gerechten heerlijk. Dus niet alleen in de winter zet je hem op tafel, ook als lekkere zomerse maaltijd doet hij het heel goed. Benieuwd naar mijn favoriete recepten? kijk mee!


Couscoussalade met gegrilde halloumi

Halloumi is voor mij echt een feestje om op tafel te hebben. Het is een vrij prijzig product en daarom niet iets wat ik iedere dag met de boodschappen meeneem. Maar als ik het in huis heb vind ik het heerlijk om te verwerken in een couscoussalade. Halloumi heeft een zoutige smaak en dus een perfecte smaakmaker voor in een salade. Lekker veel groente erbij als paprika, rode ui, tomaten en noem maar op en je hebt een heerlijke mix op tafel. Het recept die ik graag maak komt van Ohmyfoodness.nl waarbij je ook echt even moet wegdromen bij de prachtige foto’s. Het water loopt al in je mond.

Bron – Ohmyfoodness.nl


Couscous met gegrilde mango, avocado & feta

Mijn nummer 1 van deze zomer is de couscous salade met gegrilde mango, avocado en feta. Ik ontdekte dit recept bij Chicklovsfood en ben het die zelfde dag gaan maken. Mango is natuurlijk een heerlijk stuk fruit in de zomer en als je het verwerkt in een salade met avocado, feta, sla melange en wat noten dan is het al helemaal een feestje. Zelf voeg ik er ook nog een aantal tomaatjes aan toe om hem helemaal af te maken. Het gehele recept vind je hier.


Couscoussalade met ras el hanout

Rad el Hanout is een kruidenmix die je in je keukenkast moet hebben staan. Ik vind deze kruidige mix echt een heerlijke toevoeging aan je couscous. Een tijdje terug vond ik bij Uitpaulineskeuken dit heerlijke recept die ik graag maak en waaraan ik ook mijn eigen twist geef. Ik voeg er namelijk gegrilde groenten aan toe zoals courgette en aubergine. En i.p.v gehakt doe ik vaak falafel. Heerlijk!

Bron – Uitpaulineskeuken.nl


Griekse couscoussalade met Griekse yoghurt

Een heerlijke couscoussalade met mediterrane touch is deze met Griekse yoghurt. Hij is ontzettend snel te maken en heerlijk fris. In deze salade komt de feta kaas weer heerlijk aan bod en worden er olijven aan toegevoegd. Ik wissel zelf nog wel af omdat ik niet altijd zin heb ik olijven en dan pak ik zon gedroogde tomaten erbij. Dit heerlijke recept vind je ook op Chickslovefood.nl.


Maak jij ook graag een heerlijke couscoussalade of een ander gerecht met couscous?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram