De juiste huidverzorging: beauty en gezondheid in één!

De juiste huidverzorging: beauty en gezondheid in één!

In het dagelijkse leven ‘moet’ je vrij veel. Je moet je wekker zetten, je moet naar je werk toe, je moet op tijd op afspraken komen en je moet waarschijnlijk van jezelf ook nog sporten. Zonder dat we het direct doorhebben, leggen we onszelf allemaal superveel op. Dit maakt het leven niet per definitie leuker of makkelijker.

Toch zijn er in het leven een paar zaken die echt moeten. Dit geldt onder meer voor het goed verzorgen van je huid. Je huid is het meest kwetsbare – en tere – gedeelte van je complete lichaam. Juist dit gedeelte komt echter met onder meer de weersomstandigheden in aanraking. Dit brengt simpelweg de nodige risico’s met zich mee.


Voor elke vrouw, en elke man, moet huidverzorging daarom een dagelijkse gewoonte worden. Dit geldt zowel met het oog op de beauty als met het oog op de gezondheid.

Voorkomen van huidproblemen

Heb je vaak last van een droge huid, van rode plekken op je huid of van puistjes? De oorzaak van deze huidproblemen kan liggen in onvoldoende huidverzorging. Je moet je huid goed hydrateren, verzorgen en voeden. Dit maakt de huid sterk en daarmee beter bestand tegen deze mogelijke huidproblemen. Alleen al met het oog op deze problemen zou je huidverzorging daarom hoog in het vaandel moeten zetten.

Is op dit gebied huidverzorging allesomvattend? Nee, dat is niet het geval. Verzorg je je huid goed, maar eet je ondertussen slecht? Dan kun je alsnog last van puistjes krijgen. Slecht eten zorgt voor een vette huid en draagt daarmee bij aan de vorming van puistjes. Of – in een erger geval – aan de vorming van acne. In zo’n situatie zou je de producten uit de effaclar lijn moeten gebruiken.

Bron Pexels – Shiny Diamond


Fraaie uitstraling van je huid

Smeer je je huid elke dag met hydraterende crèmes in? Bescherm je je huid goed tegen de weersomstandigheden? Reinig je elke dag je huid goed? Als je op deze drie vragen ‘ja’ kunt beantwoorden, ben je heel goed op weg. Je houdt de huid hiermee gezond en je geniet van een fraaie uitstraling.

Een van de zekerheden in het leven is de volgende: een gezonde en sterke huid oogt erg fraai. Door je huid goed te verzorgen, geniet je dus van de gewenste beauty van je huid. Zo simpel kan het leven zijn. Het goed verzorgen van je huid is echter minder eenvoudig, zoals hierboven al in het kort besproken.

Onderdeel van een gezonde leefstijl

De juiste huidverzorging is voor elke man en vrouw cruciaal. Je voorkomt hiermee huidproblemen, geniet van een fraaie uitstraling en verkleint de kans op pijntjes of andere klachten. Daarbij is het goed om te beseffen dat huidverzorging onderdeel uitmaakt van een gezonde leefstijl.

Stress kan bijvoorbeeld ook zorgen voor huidproblemen. Dit geldt dus ook voor ongezond eten en drinken. Streef daarom naar een 100% gezonde leefstijl. Een leefstijl waarin je goed voor je lichaam en geest zorgt, waardoor je mogelijke beauty- en gezondheidsproducten voorkomt. Een juiste huidverzorging heeft hier in ieder geval een aanzienlijk aandeel in. 

Bron Pexels – Moose Photos


Heb jij last van huidproblemen?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram