De eerste tekenen die wijzen op de menopauze

De eerste tekenen die wijzen op de menopauze

wordt gekenmerkt door het stoppen van de menstruatie. In principe is dit altijd een onderdeel van het verouderingsproces, maar niet elke vrouw beleeft de menopauze op dezelfde manier.

Bij sommige vrouwen treedt de menopauze al op als ze slechts 40 à 45 jaar oud zijn. Bij andere vrouwen treedt de menopauze pas op een leeftijd van 50 á 55 jaar oud op. Dit heeft onder meer te maken met de zogeheten perimenopauze; dit is periode voorafgaand de menopauze. Deze periode vloeit langzaamaan uit in de menopauze. Maar, hoe merk je nou dat de menopauze optreedt? Dan merk je onder meer aan onderstaande tekenen.


Onregelmatige menstruatie

De menopauze gaat gepaard met het stoppen van de menstruatie. Voordat het zover is, merk je op dat de menstruaties steeds onregelmatiger worden. De cyclus is niet meer altijd hetzelfde, terwijl je ook last van andere menstruatieklachten kunt krijgen. Bij sommigen wordt de menstruatiecyclus steeds pittiger, terwijl andere vrouwen juist minder last hebben in de menstruatieperiode.

Merk je ook zo’n verandering op? Dan is de kans groot dat de menopauze optreedt.

Problemen met slapen

Een ander symptoom van de menopauze is een verminderde nachtrust. Vrouwen bij wie de menopauze optreedt, hebben moeite om in slaap te vallen. Ook slapen ze minder diep, worden ze ’s nachts vaker wakker en worden ze vroeger wakker.

Dit teken wordt door veel vrouwen onderschat. Een goede nachtrust is namelijk essentieel voor zowel je gezondheid als voor je gemoedstoestand. Dit teken zorgt – op zijn beurt – dan ook veelal voor bijkomende symptomen.

Bron Pexels – Andrea Piacquadio


Opvliegers

Heb je het opeens super warm? Breekt het zweet je letterlijk uit? Dit is een zogeheten opvlieger. Een plotselinge golf van warmte die zich volledig door je lichaam heen verspreidt. Deze golf van warmte gaat ook nog eens gepaard met roodheid. Ook dat is een kenmerkend symptoom van de menopauze.

Droge huid, ogen en mond

Een vrouw bij wie de menopauze optreedt, krijgt last van haar huid, ogen en mond. Bij de huid komt dit met name door veranderingen in de huidtextuur. De gevolgen hiervan kunnen ook groot zijn: je huid gaat verslappen, je huid wordt kwetsbaar en je huid kan zelfs pijn doen. Dit los je gelukkig op met de producten uit de Neovadiol lijn van Vichy.

Concentratieproblemen en vergeetachtigheid

Merk je op dat je je steeds moeilijker kunt concentreren? Of vergeet je meer en meer? Ook dit zijn tekenen die op de menopauze kunnen duiden. Dit zijn in ieder geval symptomen waar veel vrouwen tijdens de menopauze last van hebben.

Dit heeft ongetwijfeld met de hormonale veranderingen te maken. Deze veranderingen zijn ook van invloed op je brein. Uiteraard zijn deze veranderingen ook van grote invloed op het vrouwelijk lichaam. Vaginale droogheid, een verminderd libido en een verandering van de lichaamsvorm komen ook veel voor bij vrouwen in de menopauze. De verandering van de lichaamsvorm kan zich ook uiten in een (aanzienlijke) toename van het gewicht.  

Bron Pexels- Caroline Veronez 


Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram