De beste organizing tips!

De beste organizing tips!

Met de feestdagen in het vooruitzicht is het alleen maar fijn om de drukke periode zo georganiseerd door te komen. In dit artikel wil ik je daarom wat handige organizing tips geven die het allemaal wat makkelijker maken!

Je wilt namelijk het kerstdiner in alle rust kunnen voorbereiden, de tafel zonder teveel rommel willen opdekken en de feestdagen zo heerlijk mogelijk doorkomen. Kan je wel wat tips gebruiken? Kijk mee!


De ‘vaste’ plek regel!

De vaste plek heb ik al een paar keer genoemd in een artikel als het gaat om opruimen en rust creëren in je hoofd. Wanneer je namelijk snel een rommeltje in huis hebt, is het belangrijk om alles een vast plek te geven. Dit zorgt ervoor dat je het sneller weer opbergt!


Leuke bakjes en mandjes voor al je spulletjes!

Een goed excuus om weer naar de winkel te gaan om leuke mandjes te kopen heb je als je je huis wilt gaan organiseren. Mandjes kunnen namelijk perfect dienen als ‘vaste’ plek ruimte en daarom is het nooit een straf om ze in huis te halen. Handig voor al je kleine troepjes zoals opladers, maar ook voor tijdschriften is het ideaal en wat dacht je om je lekkere warme plaids in op te bergen. Staat een stuk meer opgeruimd dan als ze op de bank liggen!

Bron – @zaccastravels

Geen verpakkingen maar voorraaddozen!

Ik heb in huis veel etenswaren in voorraaddozen zitten. Dit zorgt er niet alleen voor dat producten langer vers blijven, het staat ook een stuk meer opgeruimd in de keuken. Doordat er vele soorten en maten verkrijgbaar zijn als het gaat om voorraaddozen bijvoorbeeld de organizers van Leifheit kun je makkelijk passen en meten zodat het in ieder kastjes goed in te delen valt en dat het mooi opgeruimd en georganiseerd is.

Daarnaast zie je ook een stuk sneller hoeveel je nog van een product in huis hebt, denk bijvoorbeeld aan pasta en rijst.

Bron // Bron

Glazen potjes om in op te bergen!

In een artikel van vorig jaar liet ik al zien dat je ook op een leuke manier kunt organiseren. Heb je namelijk wat losse spulletjes in de keuken staan zoals versiering voor het bakken dan is het ook leuk om dit op te bergen in glazen potten. Dit maakt het ook weer een stuk overzichtelijker wat je allemaal hebt en het staat ook nog is heel erg leuk!

Op mijn Pinterest kun je heel veel van deze leuke DIY’s vinden om op een vrolijke manier spullen op te bergen.

Bron – DIY Animal Jar
Bron – glazen potjes om in op te bergen

Geef het een label!

Ik weet nog heel goed dat ik vroeger graag een labelprinter wou hebben om alles te gaan labelen. Zo’n klein machinetje waar je alles op kon typen en vervolgens kwam er dan een kleine label uit. Een paar jaar geleden kocht ik bij de HEMA een label maker en handig dat dit is.

Producten labelen zorgt er namelijk voor dat het ook een stuk meer georganiseerd is. Denk bijvoorbeeld aan de potjes en bakjes in je voorraadkast? Of wat dat je van al die losse kruiden zakje? Stop ze in leuke potjes geef het een label en het is gelijk helemaal Pinterest-proof. Ook je administratie kun je zo mooi organiseren door je mappen een label te geven!


Heb jij nog een handige opberg tip?
Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

1 Reactie

  1. 6 december 2019 / 11:34

    Oh ik ben echt verliefd op dit soort foto’s.. kan er geen genoeg van krijgen. Vorige week heb ik ook heel mijn keuken opnieuw ingedeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram