De beste fotografie tips met je smartphone!

De beste fotografie tips met je smartphone!

Tegenwoordig vertrouwen de meesten van ons op onze smartphones voor zo ongeveer alles – inclusief het maken van foto’s. Je hoeft geen professionele fotograaf te zijn om prachtige foto’s te maken want tegenwoordig maakt iedereen die gewoon met je smartphone.

Met de juiste kennis en hulpmiddelen kan iedereen prachtige foto’s maken die eruit zien alsof ze door een professional zijn gemaakt. Benieuwd hoe je met je smartphone ongelooflijke foto’s kunt maken? Kijk dan snel naar deze tips en ga aan de slag!


Kies de juiste instellingen: Smartphones hebben veel mogelijkheden en instellingen die je kunt gebruiken om betere foto’s te maken. Met de meeste smartphones kun je de scherpstelling, belichting, ISO, witbalans en sluitertijd aanpassen. Het is belangrijk om te leren hoe elk van deze instellingen werkt, zodat je de best mogelijke resultaten uit je foto’s kunt halen.

Maak gebruik van Gridlines: Door gebruik te maken van gridlines kun je zorgen dat je foto’s beter gecomponeerd zijn.

Focus en belichting: Door op een specifiek punt te focussen kun je je product of model scherper uitlichten op de foto. Verlichting is een van de belangrijkste factoren bij het maken van goede foto’s met je smartphone. Natuurlijk licht is meestal de beste optie om scherpe en levendige foto’s te maken; maar als natuurlijk licht niet beschikbaar is, kan het gebruik van kunstlicht


Bron Pexels – Lisa Fotios

Speel met verschillende camera modi: Veel smartphones hebben verschillende camera modi, zoals panorama, portret of nachtmodus. Experimenteer hiermee om te zien wat het beste werkt voor jouw situatie.

Maak gebruik van filters: Er zijn veel gratis apps waarmee je allerlei verschillende filters kunt toepassen op je foto’s. Enkele populaire fotobewerking apps zijn o.a.: Adobe Lightroom, VSCO, Canva, Prisma en Pixlr.

Neem de tijd: Foto’s maken is echt een project waar je even de tijd voor moet nemen. Neem de tijd om de juiste compositie te vinden en de juiste instellingen te kiezen. Soms is het beter om even te wachten tot de juiste lichtval of omstandigheden.

Speel met hoeken en perspectieven: Door je hoeken en perspectieven bij het nemen van foto’s te veranderen, kun je interessante composities creëren waardoor je foto’s opvallen. Wees creatief door tijdens het fotograferen laag of boven ooghoogte te gaan staan, vanuit een onverwachte hoek of perspectief te fotograferen, of elementen in je foto op te nemen die een interessant visueel element toevoegen.

Maak gebruik van de selfiestand: Er is niet altijd iemand in de buurt die je kan helpen met het maken van foto’s en daarom is het maken van een selfie de oplossing. Veel smartphones hebben een selfiestand. Hiermee kun je makkelijker foto’s maken van jezelf. Ook kun je natuurlijk gebruik maken van een selfiestick of een statief met afstandbediening om makkelijk in je eentje foto’s te maken!

Bron Pexels –  Anna Nekrashevich

Maak jij graag foto’s met je smartphone?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram