Creëer buiten een woonkamer gevoel

Creëer buiten een woonkamer gevoel

Op dit moment moet je er waarschijnlijk nog niet aan denken maar voor je het weet komen de eerste lente zonnestralen weer langzaam je tuin binnendringen en is het weer tijd om lekker naar buiten te gaan. Ik kijk er ieder geval alweer naar uit om lekker de tuin aan te pakken en een echt woonkamer gevoel te creëren.

Buiten een woonkamer gevoel creëren klinkt misschien ingewikkeld en onmogelijk maar met een paar handige tips kun je de sfeer die je binnen hebt ook naar buiten halen en zit jij aankomende lente zowel binnen als buitenhuis in een heerlijke sfeer. Benieuwd hoe je dat straks allemaal kunt aanpakken? Kijk snel mee!


Bron Pexels – Taryn Elliott

Een buitenbank

Een buitenbank is de perfecte manier om het woonkamer gevoel ook in je tuin te creëren. Natuurlijk is het niet handig om je gewone bank naar buiten te halen en daarom heb je speciale banken die helemaal passend zijn voor in je tuin en die ook tegen een regenbui kunnen. Zo heb je bijvoorbeeld de chaise longue loungeset die kwalitatief heel sterk is en qua design heel modern en comfortabel. Het is natuurlijk heerlijk om straks weer lekker je boek, je koffie en eventuele werkzaamheden vanuit een heerlijke comfortabele bank te kunnen doen in je tuin.

Tegenwoordig hoef je geen grote tuin te hebben om daar een bank in te kunnen plaatsen. Je hebt namelijk zoveel keuzes in vormen en afmetingen dat in iedere tuin wel een mooie optie voor een buitenbank mogelijk is. Heerlijk om tot in de late uurtjes er door te brengen.


De juiste buitenverlichting

Net als binnenshuis is verlichting ontzettend belangrijk om de sfeer in huis te bepalen. Ik heb het wel is vaker benoemd dat verlichting te kers op de taart is in je huis. Maar ook buiten kun je dit doorborduren. Je hebt namelijk vele mooie tuinlampen die werken op Solar waardoor je niet op iedere plek electriciteit hoeft te hebben. Ook kun je gebruiken maken van mooie lantaarns waar je kaarsjes in kunt doen.


Bron Pexels – Keegan Checks

Sierkussen die tegen de regen kunnen

Kussentjes zijn altijd een goed idee en geven heel veel sfeer aan een ruimte. In huis heb ik zelf een hoop leuke kussentjes liggen en eens in de zoveel tijd vind ik het ook leuk om af te wisselen om een andere sfeer in huis te halen. Natuurlijk kun je dit buiten ook doen op je heerlijke loungeset, je buitenbank of gewoon een heerlijke stoel die je er wilt neerzitten. Lekker kussentje erop en het woonkamer gevoel heb je gelijk te pakken!


Een vloerkleed als finishing Touch.

Om een knus plekje te creëren en alle elementen op zijn plek te ‘houden’ is een vloerkleed voor buiten echt de perfect oplossing en leuke toevoeging aan je tuin. Er zijn ontzettend veel leuke buitenkleden verkrijgbaar in verschillende formaten die perfect zijn voor iedere tuin. Ze kunnen tegen weer en wind waardoor je hem lekker kunt laten liggen.

Bron Pexels – Rene Asmussen

Heb jij een leuke tuin om een woonkamer gevoel in te creëren?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram