Cosmetische oplossingen met Botox

Cosmetische oplossingen met Botox

Bij botox denk je waarschijnlijk gelijk aan jezelf willen verbouwen om zo perfect mogelijk door het leven te gaan, maar botox gebruiken hoeft niet per se de reden te zijn om aan je schoonheidsidealen te werken. Botox kan ook een manier zijn om cosmetische problemen op te lossen. Het kan namelijk voorkomen dat je van bepaalde dingen dagelijks weer last hebt, bijvoorbeeld spierspasmen en migraines en dan is Botox ook het hulpmiddel om die problemen aan te pakken.

Hieronder laat ik je zien welke meest voorkomende cosmetische problemen er zijn die je kunt aanpakken met botox. Benieuwd? Kijk mee!


Rimpels en fijne lijntjes

Een van de meest bekende toepassingen van Botox is het verminderen van rimpels en fijne lijntjes die zich in de loop der jaren op het gezicht vormen. Botox werkt door de spieren te ontspannen die verantwoordelijk zijn voor het creëren van deze rimpels, waardoor ze tijdelijk verzachten of zelfs verdwijnen. De een accepteert het ouder worden en ander ander stelt het liever wat uit door de rimpels wat tegen te gaan. Heb je veel door herhaalde gezichtsbewegingen doordat je bijvoorbeeld wat gespannen kijkt, dan kunnen snel de eerste lijntjes ontstaan. Dit kan voor sommige net wat te vroeg komen en op die manier kan het voor hun eigen zelfbeeld weer wat teruggebracht worden.


Gummy Smile

Sommige mensen voelen zich onzeker over een ‘gummy smile’, waarbij een groot deel van het tandvlees zichtbaar is bij het glimlachen. Met behulp van Gummy Smile Botox kunnen de spieren rond de mond worden ontspannen, waardoor het tandvlees minder zichtbaar wordt en een meer evenwichtige glimlach ontstaat. Voor dit soort behandelingen kun je bijvoorbeeld terecht bij De Botoxspecialist. Het gebruik van Botox voor een gummy smile is een niet-chirurgische, relatief eenvoudige procedure. Het effect van de behandeling houdt meestal ongeveer 3 tot 4 maanden aan, waarna een herhaalde behandeling nodig kan zijn om het resultaat te behouden.

Bron Pexels – cottonbro studio


Wenkbrauwlift

Voor mensen die last hebben van een afhangende of naar beneden gerichte wenkbrauwlijn, kan Botox worden gebruikt om een subtiele lift te creëren. Hierdoor zien de ogen er opener en meer uitgerust uit.


Voorhoofdsrimpels

De zogenaamde “fronslijnen” en “worry lines” op het voorhoofd kunnen vaak een uitdrukkingsloze uitstraling geven of er zorgelijk uitzien, zelfs als iemand dat niet is. Botox kan deze rimpels helpen verzachten en een meer ontspannen en jeugdige uitdrukking bevorderen. Hoofdpijn kan een van de vele factoren zijn die bijdragen aan het ontstaan van voorhoofdrimpels. Door spieractiviteit, fronsen, knijpen, stress en slaapgebrek ontstaan er sneller rimpels.


Nu geloof ik er zelf ook sterk in dat gezonde voeding een belangrijke rol speelt bij het behoud van een stralende huid en het helpen om de vorming van rimpels te vertragen. Denk daarbij aan gezonde voedingsstoffen uit vruchten en groenten, vette vis, noten en zaden, groene thee en heel veel water. Een aanvulling met supplementen kan daarbij nog van grote waarde zijn om dagelijks aan je vitamine en minerale te komen.

Bron Pexels –  Tara Winstead


Heb jij wel is nagedacht over cosmetische ingrepen?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram