Combray | Facial Oil

Combray | Facial Oil

Een flesje pure luxe, zo noem ik deze gezichtsolie van Combray. Ik ontving een tijdje geleden een pakketje waarmee ik kennis mocht maken met het merk Combray. Het straalde direct enorme luxe uit en dat maakte mij zo blij om dit mooie product direct te gaan testen.

Gedecoreerd in de badkamer als een pareltje. Ik heb hem de afgelopen weken lekker gebruikt en vandaag wil ik jullie ermee kennis laten maken.

Combray was voor mij een geheel nieuw merk waar ik nog niet eerder van had gehoord. Dat maakt het natuurlijk nog intressanter om een product te ontdekken en te testen. Je hebt namelijk geen idee wat je kunt verwachten.

Het verhaal achter Combray vind ik zelf erg mooi. Het merk is namelijk bedacht met het achter liggende verhaal van het boek ‘A la Recherche du Temps Perdu’ (Op zoek naar de verloren tijd). Het speelt zich af in de geboortestad van Marcel Prouts die het boek schreef en die geboorteplaats is Combray in Normandië.

Combray is ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf sollend en gebaseerd op de wetenschappelijke uitvinding van het krachtige antioxidant ‘Oxofulleram, Dit oxidant werkt veel sterker dan vitamine E en is ook effectiever.

Het product zit in een glazen flesje gedecoreerd met goud en de olie is donker bruin. Het flesje voelt redelijk zwaar en in het geheel vind ik het echt een chique uitstraling. Love it! De Facial Oil van Combray bevat slechts 2 ingrediënten: Antioxidant Oxofulleram en druivenpitolie.

Oxodulleram
Oxodulleram is een zeer krachtig antioxidant dat alleen en exclusief voorkomt in Combray.
Beschermt tegen vrije radicalenschade en zorgt dat het natuurlijke afweermechanisme van de huid behouden blijft.
Het zorgt ervoor dat de vetlaag, de beschermlaag van de huid intact blijft en gaat zo vochtverlies tegen.

Druivenpitolie
Druivenpitolie bevat linolzuur dat rijk is aan omega 6 vetzuren. Druivenpitolie is een lichte olie en is enorm geschikt voor cosmetisch gebruik.

Deze olie vol met antioxidanten zorgt ervoor dat de huid barrière intact blijft waardoor je geen vocht verlies. Vochtverlies is een van de redenen waardoor je huid sneller ouder lijkt en vaak grauw overkomt. De huidolie werkt daarnaast ook nog is helend en kalmerend wanneer je last hebt van een rode of geïrriteerde huid. Er wordt zelfs aangegeven dat de olie ook de huid met rosacea, eczeem, psoriasis en acne verbetert.

Maar ook wanneer je huid teveel in de zon is geweest, of kou en wind of andere omstandigheden waarbij de huid zeker wel een oppepper kan verdienen is de olie perfect om te gebruiken. Kortom een olie die je eigenlijk elke dat wilt gebruiken! 

De facial olie dien je zeker z’n 2 weken even te gebruiken zodat je huid goed kan wennen. Je kan ervoor kiezen het product in ochtend en avond te gebruiken zonder verder nog andere producten te gebruiken. Eigenlijk is de olie alles wat je nodig hebt voor een complete verzorging.

De olie neem je op met het pipetje aan de dop vast. Je hebt aan 6 druppels genoeg om je gezicht en hals mee in te masseren.

De eerste keer schok ik een beetje van de kleur, de olie is namelijk vrij donker. Dit komt door het zeer hoge gehalte aan Oxofulleram. Maar wanneer je de huid uitsmeert bij het aanbrengen verdwijnt deze direct en zie je niet stiekem nog een raar laagje zitten.

Nu blijven olie producten altijd een beetje wennen en al helemaal als je al jaren gebruikt maakt van een crème. Toch ben ik wel gewend en vind ik het heel eenvoudig en fijn werken. In het begin pakte ik wat teveel waardoor de olie een beetje op mijn huid bleef liggen maar nu ik echt een paar druppeltjes pak en goed masseer over de huid merk ik hoe fijn het is. Het trekt in en laat een glans achter die je doet stralen. Ik krijg complimenten over mijn huid en dat in deze tijd dat het vaak erg droog is door de weersomstandigheden en de airco’s.

De olie is geschikt voor ieder huidtype zelfs als je een vette huid hebt!

Nu weet ik dat dit flesje pure liefde een prijskaartje heeft maar ik waardeer het product enorm. Ik gebruik hem in de ochtend als ik wakker word en merk direct verschil qua uitstraling. Wanneer ik s’avonds mijn make-up eraf haal breng ik ook weer een paar druppeltjes aan en dit geeft ook na een lange dag weer een frisse boost. Geen irritaties of vermoeide huid, maar heerlijk zacht en verzorgend.

Dat z’n product maar slechts 2 ingrediënten bevat maakt het zo bijzonder. Je koopt tegenwoordig producten vol met van alles en nog wat waar je totaal geen touw aan vast kunt knopen. In deze olie heb je 2 ingrediënten die goed zijn voor de huid en dat is wat je wilt!

Combray is een exclusief merk en vanaf heden verkrijgbaar via www.combray-skincare.com
Een flesje van 30ml is verkrijgbaar voor €130,-


Heb jij wel eens een gezichtsolie gebruikt?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

8 Reacties

 1. 14 augustus 2017 / 19:54

  Dit merk ken ik nog niet. Ik dacht even dat het product echt zo donker was als de flacon liet zien, ik denk nou dat is niet handig op de huid. Gelukkig zie je er niets van terug! Wat heb je er ook onwijs mooie foto’s van gemaakt, prachtige setting

 2. 14 augustus 2017 / 18:37

  Oeh, prijzig, maar het ziet er ook heel erg luxe uit. Ik ben nu eigenlijk toch wel benieuwd!

 3. Anoniem
  14 augustus 2017 / 08:43

  Wat een luxe product zeg. Klinkt ontzettend fijn!
  Helaas is de prijs wel vrij aan de hoge kant.

  Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram