Clinique | Mijn favoriete huidverzorging | 3 Stappen Systeem

Clinique | Mijn favoriete huidverzorging | 3 Stappen Systeem

Clinique is één van die merken die ik al jong heb leren kennen en waar ik werkelijk aan verkocht ben. Wie mij advies vraagt over huidverzorging, mijn antwoord is altijd ‘probeer een keertje Clinique’.

Ik vind het een heel fijn merk voor huidverzorging en ik vind het ook ontzettend geweldig dat ze met de campagne #DifferenceMaker zijn gestart. Deze campagne heeft als doel vrouwen meer zelfvertrouwen en kracht te geven om iets bij te dragen voor een betere wereld. Eén gebaar of één persoon kan het verschil al maken en dit doet Clinique ook met het 3-stappen plan voor je huid. Hierover wil ik mijn ervaringen graag delen. Kijk mee!

c1#DifferenceMaker

Zoals ik in de intro al vertelde heeft Clinique nu een speciale campagne bedacht, #DiffrenceMaker. Clinique heeft op haar website 6 inspirerende video’s staan van vrouwen die verschil maken. Maar wij kunnen allemaal een beetje helpen aan een beetje wereld en wie weet doe je dat zelf al bewust of onbewust.

Hoe ik de wereld een klein beetje mooier maak? 

Dierenleed vind ik afschuwelijk en ook die vreselijke kilo knallers, goedkope dozen met eiren en dier onvriendelijke producten uit de supermarkt. Die dingen belanden dan ook nooit in mijn mandje als ik boodschappen doe en om een beetje bij te dragen aan de natuur kies ik voor biologische producten. En neem ik natuurlijk mijn eigen canvas tas mee om alles in mee te nemen naar huis. Geen plastic!

c2

3 Stappen Systeem 

Deze hele campagne heeft natuurlijk ook een link naar het bekende 3 stappen systeem van Clinique. Dit heb ik zelf z’n 5 jaar geleden voor het eerst ontdekt en sinds dien ben ik eraan verkocht. Stop ik zelfs met het gebruik van deze producten en ga ik over op iets anders, dan merk ik dat mijn huid naar de producten verlangt.

Het 3 stappen systeem van Clinique bestaat natuurlijk uit 3 stappen met 3 producten. Het is de bedoeling dat je dit 2 keer per dag gebruikt, in de ochtend en s’avonds voor het slapen. In totaal is het 3 stappen systeem gemaakt voor 4 verschillende huidtypes. Zo heb je een setje voor:

 • Heel droog/droog – Type 1
 • Gecombineerd/droog Type 2
 • Vet – Type 3
 • Heel vet – Type 4

c3

Zelf gebruik ik sinds het begin Type 2, voor de gecombineerde/droge huid. Hier ben ik achter gekomen door op de website van Clinique een huidtest te doen. Deze berekend aan het eind wat voor type huid je hebt en welke producten het beste bij je passen.

◆ De eerste stap is natuurlijk het reinigen van je huid en dit doe je met de Liquid Facial Soap. Ik doe zelf altijd een klein beetje op natgemaakte handen en masseer dit over mijn gezicht en over mijn hals. De zeep is heel mild en reinigt op een zachte manier je huid.

c5

◆ Stap 2 is mijn favoriet omdat ik echt merk dat mijn huid zoveel beter is geworden door dit te doen. Het is namelijk een Clarifying Lotion die ervoor zorgt dat je onzuiverheden die nog op je huid zijn achtergebleven worden verwijdert en dat vervolgens je huid veel beter gehydrateerd kan worden. Je doet een klein beetje op een wettenschijfje en dit dep je vervolgens over je gezicht heen. Je moet wel de huid rond je ogen vermijden, het product is namelijk best krachtig.

c4

◆ Na het gebruik van stap 2 merk je dat je huid snakt naar hydratatie en daar is stap 3 voor, de onwijs fijne Dramatically Different Moisturizing Lotion. Dit product is echt hemels en geeft je huid z’n enorme boost aan hydratatie. Je hebt maar een klein beetje nodig van dit product waardoor hij lekker zuinig in gebruik is. De lotion trekt snel in de huid en je bent helemaal klaar!

c6

De Tape Test

Om je te overtuigen dat het 3 stappen systeem van Clinique echt iets met je huid doet is er een speciale Tape test die je kunt doen. Hiervoor neem je en klein stukje tape en plak je op de handrug. Daarna haal je hem er zachtjes af en kan je onzuiverheden zien zitten. Wanneer je vervolgens de Liquid facial soap en Clarifiying lotion gebruikt en dit nogmaals doet zul je direct het verschil en het effect zien!

picmonkey-collage123

Wil je ook meedoen aan de Campagne van DifferenceMaker?
Deel dan ook jouw verhaal hoe jij een klein beetje verschil maakt om de wereld mooier te maken op je social media met de #DifferenceMaker

Meer informatie over de producten vind je op de website van Clinique!

Heb jij ervaring met Clinique? 
Of met het 3 stappen systeem? 

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

6 Reacties

 1. Anoniem
  30 september 2016 / 09:03

  Ik ben hier zo benieuwd naar!!

 2. 29 september 2016 / 11:33

  Ik heb nog geen ervaring met deze producten, maar ik verwacht ze binnenkort in de brievenbus. Ik ben zo benieuwd hoe mijn huid op de producten zal reageren.

 3. Kim
  29 september 2016 / 08:12

  Zelf heb ik nog geen ervaring met Clinique maar ik ben er wel benieuwd naar. Het lijken mij fijne producten.

 4. 28 september 2016 / 16:45

  Ik heb vroeger ook deze drie stappen lijn gebruikt, vond hem erg fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram