Besparen op je maandelijkse telefoonkosten: de opties op een rijtje!

Besparen op je maandelijkse telefoonkosten: de opties op een rijtje!

Zie jij elke maand een afschrijving op je bankafschrift voor telefoonkosten die wel erg hoog is? De kans is groot dat je gewoon te veel betaalt voor je mobiele abonnement.

Het is daarom de hoogste tijd om eens te kijken wat de opties zijn om daarop te besparen zodat je ook geld overhoudt voor make up en leuke accessoires. Hoe je dat doet ontdek je aan de hand van de volgende tips!


Kies voor een sim only abonnement

Een sim only abonnement is een stuk goedkoper dan wanneer je er een nieuw toestel bijneemt. Je hoeft niet altijd met de nieuwste telefoon rond te lopen als je oude mobiel het nog prima doet. Of misschien ken je wel iemand in je omgeving die nog een smartphone heeft liggen.

Check je abonnement

Kijk tot wanneer je abonnement loopt. Als je mag opzeggen, is het mogelijk te besparen door een vergelijking te maken. Een verlenging bij je huidige provider is gemakkelijk, maar niet altijd de goedkoopste optie. Kijk daarom goed in het rond en ontdek wat andere providers je te bieden hebben. Zo kies je een abonnement dat goed bij je past en ook nog eens voordelig is.


Bron @neonbrand

Pas je bundel aan

Een goedkope bundel is niet altijd de voordeligste optie. Vooral niet als je vaak boven de bundel uitkomt en daarvoor extra moet betalen. Kijk daarom naar je belgedrag en internetgebruik en stem daar de bundel op af. Soms is het beter om net even wat meer te betalen voor een bundel dan maandelijks te moeten bijbetalen.

Maak gebruik van wifi

Heb jij altijd je data aan staan? In dat geval verbruik je onnodig veel, want op veel plekken is er gewoon wifi beschikbaar. Ook als je naar een vriend toegaat of ergens op een openbare plaats bent, is er wifi in de buurt.

Bel via WhatsApp

Ben je iemand die vaak en veel belt dan vliegen de telefoonminuten er doorheen. Als je via WhatsApp belt en daarbij gebruikmaakt van wifi bel je gewoon gratis. Ook als je bijvoorbeeld vrienden in het buitenland hebt zitten, bespaart het veel telefoonkosten. Dat geldt natuurlijk ook als jij in buitenland studeert, stage loopt of op vakantie bent.


Bron @georgiadelotz

Kijk of er voordeel is voor studenten

Als student zit je vaak al krap bij kas en dan is het prettig om op de telefoonkosten te besparen. Bij een nieuwe aansluiting is het daarom interessant om te kijken of er providers zijn die een studentenkorting bieden. Bijvoorbeeld in de vorm dat je geen aansluitkosten hoeft te betalen.

Schaf een refurbished toestel aan

Ben je toe aan een nieuwe telefoon dan zijn er volop mogelijkheden om voordelig uit te zijn. Je bespaart op de uitgave voor een nieuwe mobiel door voor een refurbished toestel te kiezen. Doe je dat in combinatie met een sim only abonnement dan ben je het voordeligst uit.

Maak gebruik van een datamanager

Om op de telefoonkosten te besparen, is het belangrijk om inzicht te krijgen in het verbruik. Installeer daarom een datamanager op je smartphone. Je ziet dan precies wat je per periode aan data verbruikt. 


Bron @plhnk

Heb jij iets aan deze tips?
Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram