Beginnen met BDSM? Gebruik deze tips!

Beginnen met BDSM? Gebruik deze tips!

Fifty Shades of Grey heeft ervoor gezorgd dat de hele wereld ineens geïnteresseerd is in BDSM. We zijn nu allemaal bekend met alle speeltjes, van bondage riemen tot tepelklemmen. Toch zijn veel mensen nog onbekend met de realiteit van Bondage and Discipline, Dominance and Submission, waar BDSM voor staat. Wil je dit toch een keer proberen? Je doet er dan goed aan om de volgende tips toe te passen! 


Gebruik je gezonde verstand 

Bij BDSM is het cruciaal om altijd je gezonde verstand te gebruiken. Een goede vuistregel in de kinky gemeenschap is dat als je te veel gedronken hebt om te rijden, je ook te veel gedronken hebt om aan BDSM te doen. Daarnaast is het belangrijk dat je net als je partner een goed humeur hebt en dat jullie goed uitgerust zijn. Na een stressvolle dag op het werk is het bijvoorbeeld beter om de toys BDSM links te laten liggen. Vermoeidheid, chagrijnigheid en alcohol vergroot de kans namelijk dat iemand emotioneel of lichamelijk gewond raakt en dat is beslist niet de bedoeling van BDSM. 


Bron Unsplash – Monika Kozub

Bespreek wat je gaat doen

Spreek de details door over de toon van jullie spel, de fysieke en emotionele grenzen. Ook is het slim om wat voorzorgsmaatregelen te nemen zodat jullie BDSM-seks veilig is en blijft. Bespreek bovendien het soort dwangmaatregelen dat jullie gaan gebruiken en de mate waarin jullie vastgebonden willen worden. Het is vervolgens zeer belangrijk om tijdens het spelen binnen deze grenzen te blijven. Merk je tijdens de seks dat er een gebrek aan intensiteit is? Zeg daar niets van tijdens het spelen, maar begin erover nadat jullie gestopt zijn. Zo kan de intensiteit de volgende keer opgevoerd worden. Wellicht kan dit dan gedaan worden met behulp van een sextoy


Maak gebruik van safewords

Bondage is een groot onderdeel van BDSM en hierbij bestaat de mogelijkheid om zowel te verwonden als op te winden. Natuurlijk is het laatste het doel, maar ook het eerste kan helaas gebeuren. Dit moet je zien te voorkomen, daarom is het slim om safewords te gebruiken. Dit zijn in principe woorden die je kunt zeggen wanneer je beslist wilt stoppen. Safewords zijn vooral belangrijk als en wanneer smeekbeden om genade van de onderdanige een onderdeel zijn van de scène. De dominante stopt dan immers niet, maar hij/zij zal dit wel doen als een safeword wordt gezegd door de partner. 


Bron Unsplash – @womanizer
Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram