Beauty – Wat je niet moet doen met make-up! Deel 1

Beauty – Wat je niet moet doen met make-up! Deel 1

Too-Faced-Summer-2013-Hello-Sunshine-Collection-Preview_large

Make-up gebruiken is natuurlijk ontzettend leuk, ook ik ben al van jongs af aan in de weer met zoete glossjes, felle kleurtjes en knal roze blushes. Maar naast de leuke kant zitten er ook kanten aan die wij allemaal wel is willen vergeten…

Zonder dat we er bij stil staan kan make-up de ideale broedplaats zijn voor bacterien. Helemaal als je je make-up producten samen deelt met je vrienden, make-up blootstelt aan licht of hitte of make-up gebruikt als je een ooginfectie hebt.

tumblr_mcx8ncvhhU1qfm87to1_500_large

Je kwasten, je vingertoppen, sponsjes, allemaal dingen die bactieren en andere ziektekiemen direct van je huid oppikken. Make-up delen staat daarom gelijk aan bacterien delen. Klinkt ontzettend vies, vind je niet?

Ik heb het ervaren toen ik een oogpotlood van school ging gebruiken. Binnen enkele minuten werd mijn oog knal rood, dik en geirriteerd. Nooit bij stil gestaan dat dit oogpotlood door vele voor mij is gebruikt en dat ogen gevoelige delen zijn.

tumblr_m92jhjNYvw1ru8z0to1_500_large

Nog z’n voorbeeld waar ik erg van ben geschokken. Heel verleidelijk al die make-up in de winkels en ideaal om het even te testen op je handpalm voor je iets gaat kopen. Laatst liep ik in een drogist toen ik een meisje een lipstick zag testen, niet op haar hand maar op haar lippen. Die gene stond er totaal  niet bij stil dat het product op vele ‘vieze’  handen is getest en zij het direct blootstelt op haarlippen. Ik raad je daarom ook af om dat nooit te doen!

Houdbaarheid op make-up producten

Ik heb er al is eerder een artikel over gemaakt, houdbaarheid bij make-up producten. Nu doen we het allemaal niet, een mooie blush weggooien naar een jaar. Maar let er wel op, mocht je huid gaan irriteren door een bepaald product, wees dan alert dat het product waarschijnlijk niet meer goed is. Vooral bij oogmake-up is het belangrijk dat je het goed in de gaten houdt, aangeraden wordt dat vloeibare producten voor je ogen binnen 3 a 4 maanden vervangen moet worden om een ooginfectie te voorkomen.

tumblr_minq58OiA01rz46aio1_500_large

Wat kun je doen:

  • Ga netjes om met je make-up producten, bescherm ze tegen hitte & licht en zorg dat de verpakking goed dicht is.
  • Gebruik geen make-up van andere, maar leen je eigen make-up ook niet uit.
  • Gebruik geen testers uit de winkel op je gezicht, maar test altijd op je handpalm.
  • Maak je kwasten ruim optijd schoon.
  • Kijk goed wanneer een product er niet meer goed uitziet of raar ruikt. Vetrouw je het niet gooi het weg.

Bron: Weheartit.com

Hoe voorzichtig ben jij met make-up?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram