Beauty producten op de foto zetten!

Beauty producten op de foto zetten!

Een van de leukste dingen aan bloggen vind ik het fotograferen van de producten. Dagelijks stromen er ook weer mailtjes in mijn mailbox binnen met de vraag hoe ik mijn foto’s maak. 

Nu heb ik er al een aantal artikelen over gemaakt maar blijft de vraag komen. Tijd om het daarom nog een keer uit te lichten en mijn tips te delen. Kijk mee!

e9

Nu moet ik zeggen dat ik zelf de laatste tijd helemaal niet zo tevreden ben met mijn foto’s. Het lijkt er namelijk sterk ook dat mijn Nikon D3100 camera best achteruit is gegaan de laatste tijd. Ook is de belichting vaak niet goed en dat maakt me best chagrijnig om heel eerlijk te zijn. Ik zelf ben daarom ook nog weer goed aan het uitvogelen om een perfecte foto te maken. Speel met decoratie, verschillende hoeken en licht inval om nog meer uit je foto te halen en blijf oefenen en oefenen.

Het materiaal dat ik gebruik:

Nog steeds mijn Nikon D3100 spiegelreflexcamera
De standaardlens van de Nikon
De 50mm lens
1 Softbox van VidaXL
Photoshop CS 5

Photoshop is natuurlijk een ingewikkeld programma en vaak zwaar voor je computer. Een hele fijne GRATIS bewerkingssite die ik ook graag gebruik voor het maken van collages is PICMONKEY.com. Hier kan je je foto’s mooi in bewerken en vele leuke extra’s toevoegen.

6

Favoriete decoratie

♥ Heel veel tijdschriften
Marmer ondergrond
placemats met print 

 Vaasje met gedroogde bloementjes
 Vaasje met verse bloemen
♥ Etagere van glas van de Action
 Dubbelwandig fotolijstje van de Action

m7

Maak gebruik van fotogenieke items

Producten die er mooi uitzien willen al snel mooi op de foto maar soms heb je ook een product die er minder mooi bij ligt. Dan kan je natuurlijk fotogenieke producten erbij pakken om de foto er in het geheel interessanter te maken.

m

Wat een een leuke manier is bij het maken van productfoto’s is het fotograferen met onscherpe achtergrond en bokeh effect. Een bokeh effect creëer je al makkelijk met kleine kerstlichtjes of glitters!

e61

Ondergronden

De laatste tijd ben ik helemaal weg van mijn IKEA tafeltje met Marmerfolie eroverheen. Ik heb dit zelf gemaakt zodat ik een vaste marmer ondergrond heb voor mijn foto’s. Meestal maak ik bij mijn foto’s gebruik van tijdschriften, dit geeft altijd net wat meer kleur en impressie aan de foto’s.

Ook kocht ik een tijdje geleden bij de Wibra verschillende placemats die ik gebruik als achtergrond. Je hebt natuurlijk een heleboel verschillende placemats maar mijn favorieten zijn deze zwart wit gestreepte en de blauw witte versie. Leuk om mee af te wisselen.

09

000

Klik hier voor nog meer tips en uitleg over mijn foto’s.
Klik hier voor 3 leuke marmer items voor in huis. 

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

3 Reacties

  1. Elly
    10 februari 2017 / 10:09

    Super leuk! Mag ik je vragen waren je de marmer ondergrond hebt gehaald?

  2. 16 augustus 2015 / 18:19

    Super goede ideetjes en ook fijn om te weten hoe jij het fotograferen doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram