Basics voor in je kledingkast!

Basics voor in je kledingkast!

Een goed geordende kledingkast zorgt er iedere dag weer voor dat jij zonder stress, irritaties en gedoe je outfit bij elkaar weet te sprokkelen. Nu zal ik je heel eerlijk bekennen dat ik er zelf nog al moeite mee heb om mijn kledingkast langer dan een week netjes te houden, maar toch doe ik iedere keer weer een poging en zodra het op orde is geniet ik er ook extra veel van.

Ik heb aardig wat kleding maar ik merk dat laatste jaren vooral dat ik het meest gelukkig besmet een aantal handige basics die je gewoon in je kast moet hebben liggen. Basics die handige zijn voor iedere outfit en gelegenheid en die je redder in nood kan zijn. Ik heb een lijstje voor je gemaakt die een must zijn voor in je kast voor zowel man als vrouw. Benieuwd welke items dit zijn? Kijk snel verder!


De basic T-Shirt

Een ‘simpel’ basic shirt is voor zowel mannen als vrouwen een must om in je kast te hebben liggen. Het liefst in de meest essentiële kleuren zoals zwart, wit, grijs of gestreept zijn je redder. Je kunt ze namelijk eindeloos combineren. Met een jasje, boven een jeans, een rok, een simpel vestje, leuk opgeknoopt of noem maar op. Zorg er altijd voor dat je een paar van dit soort shirts standaard hebt liggen en ontdek hoe makkelijk het is om je outfit hieromheen te stijlen.


Bron Unsplash – Ryan Moreno

De perfecte jeans

Een spijkerbroek hebben we allemaal als het goed is in de kast liggen want ook dit is weer een item die niet in je kledingkast mag ontbreken. Want inderdaad een simpel jeans met een mooie wassing is perfect te combineren met welk (basis) shirt dan ook. Wil je het wat meer stijlen dan kun je de outfit wat stijlvoller maken met een paar hakken en een mooie colbert. Maar een jeans in combi met een paar toffe sneakers is ook echt perfect! Het is soms even een zoektocht om de perfecte jeans te vinden maar als je die eenmaal in de kast hebt liggen, zorg voor een back-up en weer extra zuinig met wassen!


Black dress

Ook deze heb je vast wel een keer voorbij zien komen in het lijstje met musthave items. Een zwarte jurk is een item waar je ook alle kanten mee op kunt. Ik heb 3 zwarte jurkjes in mijn kast en het viel mij laatst op hoe vaak ik ze eigenlijk draag. Een zwart jurkje kan je namelijk ook in meerdere gelegenheden stijlen. Ga je voor netjes met een paar hakken en mooie sieraden. Ga je voor casueel dan stijl ik ze met een leuke stippen panty en paar stoere boots eronder. Ik vind jurkjes dragen heerlijk en het geeft mij ook altijd een extra vrouwelijk gevoel. Ik ben er fan van!


De witte blouse

Voor zowel mannen als vrouwen is een witte blouse/overhemd ook echt een item die je leven doet veranderen. Het is er een die voor meerdere gelegenheden te stijlen is en ook nog is heel heerlijk draagt. Je kunt er zowel de stoere, als sexy als casual kant mee op en dat maakt hem zo praktisch. Ik vind een witte blouse gecombineerd met een jeans heel mooi. Vooral in de zomer is dit ook echt wel een van mijn favoriete kledingstukken,.


Bron Unsplash – Charisse Kenion

De blazer

Eerst was ik zelf helemaal niet van de blazer maar ik ben ze in de loop der jaren meer gaan waarderen. Ik vond ze namelijk altijd een beetje stijf qua dragen maar dat is verandert. Ik heb zelf nu in mijn kast een zwarte, witte en nude-kleurige blazer hangen en ik pak ze er graag bij. Ik draag de zwart vaak in combi met een mooie top of t-shirt wil ik een wat stoerdere/sexy look hebben en de nude kleur doet het heel goed met mooie kanten tops. Wat een blazer natuurlijk ook handig maakt is dat je bij twijfelachtig weer altijd even snel wat aan en uit kunt trekken. Ideaal voor op het terras!Die ene grote tui

Ik heb het volgens mij wel is vaker geschreven dat ik dol ben op lekkere truien. Met de zomer op komst vind ik het zelfs wel is jammer dat ik niet zo vaak een trui kan dragen want naast dat ze geweldig lekker zitten vind ik ook dat je ze altijd perfect kunt stijlen. Ik vind een grote trui heel leuk staan bij een strakke skinny jeans, maar ook bij een rokje. Vandaar ook dat ik een lekkere basic trui ook echt een must vind voor in je kast. Het is een snel item waarmee je alle kanten op kunt en het zit ook nog is comfi. Zelf vind ik ook net als shirts, basiskleuren wel een must. Prints zijn hartstikke leuk maar vaak weer lastig te combineren en je raakt er een stuk sneller op uitgekeken!


Bron Unsplash – Mukuko Studio

Heb jij nog een musthave voor in de kledingkast?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram