Bareback

Bareback

Volgens een vijf jaar geleden academisch onderzoek gepubliceerd in ‘The Journal of Sexual Medicine’ heeft een derde van de vrouwen pijn tijdens de seks. Vooral vrouwen gaven aan pijn te hebben tijdens de geslachtsgemeenschap en nog vaker tijdens anale seks.


Pijnlijk

Van de 53 mannen en 39 vrouwen die anale seks als meest recente seksuele ervaring opgaven, was dat bij 8 mannen en 28 vrouwen tenminste een beetje pijnlijk geweest. Drie vrouwen hadden hevige pijn gehad. Een probleem bij anale seks is dat de anus niet vochtig en niet wijder wordt als de ontvangende partij opgewonden is, zoals dat met de vagina wel gebeurt. 

Bron – Unsplash

Aandacht

Anale seks vraagt om aandacht. Als je te snel penetreert, spant de sluitspier zich aan en dat doet pijn. Als je het langzaam doet en je de sluitspier laat wennen, dan is de kans groter dat het geen pijn doet. Het is belangrijk om veel glijmiddel te gebruiken en duidelijk te communiceren over je grenzen en wensen.
Bij mannen geeft het penetreren vaak een prettige stimulatie van de eikel. Als een man gepenetreerd wordt, kan de prostaat gestimuleerd worden. Vrouwen moeten het hebben van de clitoris. Biologisch gezien is anaal penetreren dus geen adequate manier voor vrouwen om gestimuleerd te worden.Hulpmiddelen

Anale seks of bareback is seks waarbij de anus gepenetreerd wordt, door met de penis of bijvoorbeeld een vibrator of dildo in de anus te gaan. Hoewel anale seks voorheen voornamelijk door homoseksuele mannen werd bedreven, hebben ook mannen en vrouwen samen anale seks. Vooral heterostellen gebruiken hulpmiddelen zoals een dildo. Een vibrerende buttplug kopen, betekent dat de penetratie met meer stimulatie gebeurt.


Veiligheid

Omdat bij anale seks de kans bestaat dat kleine bloedvaatjes scheuren kan er wat bloed vrijkomen. Het is belangrijk om te weten dat anale seks daarom ook gevaarlijker is om een SOA op te lopen dan elke andere vorm van seks. Het gebruik van condooms is daarom ook bij anale seks erg belangrijk. Ook belangrijk is om voldoende glijmiddel te gebruiken.

Het inmiddels beroemde en beruchte buitenbeeld van Rotterdam is ongetwijfeld kabouter Buttplug van kunstenaar Paul McCarthy. De ruim zes meter hoge kabouter, die in zijn hand een kerstboom vasthoudt die veel op een dildo lijkt, staat sinds enkele jaren in het Ekebergpark. 


Bron – Unsplash
Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram