Als je gezondheid maar goed zit!

Als je gezondheid maar goed zit!

PicMonkey CollageEen gezond lichaam, wie wil dat nou niet? Altijd fit zijn, niet meer hijgend en puffend op je werk aan komen en natuurlijk een strak figuurtje. Helaas is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Wekelijks langs de sportschool, goed en gezond eten en zorgen voor een goede huidverzorging, het is nog best wat.

Als jij gaat sporten is de kans groot dat je gewicht gaat verliezen. Je huid heeft dan net wat extra verzorging nodig dan normaal, dus een goede huidverzorging is belangrijk. Check snel de rest van het artikel voor een aantal leuke en handige tips!

Ojeee, striae?

Het is heel vervelend, not very charming, het kan pijn doen en niemand wilt het ooit hebben… Striae. Kleine striemen die ontstaan door het scheuren van onderhuids bindweefsel. Dit is vaak het gevolg van een hele snelle groei van een bepaald lichaamsdeel, zoals de buik of benen. De huid kan deze groei niet bijhouden, waardoor ze scheurt. Vaak gebeurt dit tijdens een flinke groeispurt, zwangerschap of snelle spiergroei. Het vervelendste is nog wel, als je het eenmaal te pakken hebt, kom je er ook niet meer vanaf. Wel kunnen we de pijn én kleur wat verlichten met behulp van diverse crèmes en serums. De PCLE crème is een hele rijke crème die de huid soepel houdt. Een soepele huid kan gemakkelijker meerekken met groei, zodat striae minder snel zal ontstaan. Gedurende de tijd zullen de striemen verlichten en zal de rode kleur veranderen in wit. Ze zullen dan, gelukkig, ook minder opvallen!

1PicMonkey CollageTijd om te scrubben!

Voor een mooie, zachte en egale huid is een goede scrub-beurt zeker aan te raden. Het grove zout schuurt in feite de dode huidcellen weg, zodat er plaats wordt gemaakt voor nieuwe. Ook zorgt het scrubzout voor een mooie egale huid en vermindering van puistjes. Scrub bestaat uit verschillende varianten. Over het algemeen bestaat scrub uit zout, gemengd met een olie of butter. Heb jij een droge huid? Ga dan voor de variant met olie of butter, zodat je huid tijdens de scrub tevens goed gevoed en verzorgd wordt. Zo’n lekkere scrub is in bijna alle drogisterijen wel verkrijgbaar. Voor een luxe variant met een heerlijk geurtje ga je naar de bodyshop of rituals.

3PicMonkey CollageGoede portie vitamines

Wekelijks naar de sportschool en een goede huidverzorging zijn natuurlijk niet genoeg. Driemaal daags naar de sportschool is natuurlijk heel leuk, maar als elke avond de frietpan nog aan staat, gaat het niet werken, ofcourse. Probeer driemaal daags een gezonde maaltijd te nuttigen en lekker te variëren. Beetje inspiratieloos voor vanavond? Pak eens je tablet of telefoon erbij en zoek een heerlijk, maar gezond recept uit op internet. Zorg voor de juiste case met ingebouwde standaard, zoals een Samsung Note 10.1 hoes of een handig Sony Xperia Z1 accessoire, afhankelijk van jouw telefoon. Zo kan je gemakkelijk koken en het recept lezen tegelijkertijd. Twee dingen tegelijk doen, appeltje eitje voor ons als vrouwen. Op de achtergrond nog een lekkere beat door je bluetooth speakers knallen en jouw avondeten kan niet meer stuk.

(afbeeldingen bron wehearit.com)

Let jij goed op je gezondheid door gezond te eten en te sporten?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram