Alles over de minimalistische badkamer!

Alles over de minimalistische badkamer!

Maakt troep je onrustig en ben je op zoek naar een rustige badkamerstijl? Dan is een minimalistische badkamer echt iets voor jou. In een minimalistische badkamer staan rust en eenvoud centraal. Door de serene uitstraling weet je zeker dat je ontspannen wakker wordt. Daarnaast kun je je dag vrij van stress afsluiten in een minimalistische badkamer.

Heb je interesse in minimalisme? Lees dan snel verder en ontdek hoe je jouw eigen minimalistische badkamer creëert. 


Bron Unsplash – Max Vakhtbovych

Opgeruimd en geordend

In een minimalistische ruimte vind je geen rommel of rondslingerende items terug. Alles wat je op kunt bergen, is opgeborgen. Daarnaast zie je geen tierelantijntjes. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte in een minimalistische badkamer. Hier kun je alle toiletartikelen en handdoeken netjes in opbergen, zodat de ruimte zijn rust behoudt. 

Wil je weten welke meubels het mooist tot hun recht komen in jouw nieuwe badkamer? Ga er eens een middag rustig voor zitten en doe badkamer inspiratie op. Zo weet je goed welke mogelijkheden er zijn en weet je zeker dat je straks de beste keuzes maakt. 


Rust en eenvoud staan centraal

Een minimalistische badkamer straalt rust en eenvoud uit. In tegenstelling tot veel andere badkamerstijlen, zie je in een minimalistische badkamer geen kleurenschema of thema terug. Er is sprake van een rustige sfeer waarbij overbodige items achterwege gelaten worden. 

Idealiter kies je in een minimalistische badkamer voor XL tegels. Wie kiest voor XL tegels ziet minder voegen. Minder voegen dragen weer bij aan een rustige uitstraling. Kies daarnaast voor een inloopdouche met een douchewand zonder profiel en van helder glas. 


`Bron Pexels – Curtis Adams

Lichte kleuren

Hoewel een minimalistische badkamer niet per definitie bekleed hoeft te worden met lichte kleuren zoals licht grijs of wit, is het wel aan te raden om grote kleurcontrasten en drukke kleuren te voorkomen. Antraciet en betonlook zijn kleuren die uitstekend passen in een minimalistische badkamer. Combineer een donkere kleur met lichtgrijs voor een mooi en minimalistisch kleurcontrast. 

Vind je minimalisme prachtig, maar mag wat kleur voor jou niet ontbreken? Plaats dan een mooie plant in de ruimte of kies voor enkele accessoires van hout. Denk hierbij aan een tandenborstelhouder en een toiletborstelhouder. Hiermee voorkom je dat de badkamer kil oogt. 


Modern en strak 

Moderne, strakke items mogen niet ontbreken in een minimalistische badkamer. Denk hierbij aan een strak vormgegeven ligbad in combinatie met moderne, strak afgewerkte badkamermeubels. Combineer de voorzieningen vervolgens met moderne kranen, om de minimalistische stijl helemaal af te maken. 

Ga je je badkamer verbouwen? Overweeg dan om je toilet ook meteen een opfrisbeurt te geven. Kies voor fonteinkasten in dezelfde stijl als je wastafelkranen en laat de minimalistische stijl terugkomen in de gehele woning.

Bron Pexels –  Karolina Grabowska 

Hoe ziet jouw badkamer eruit?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram