Aan de slag in huis, maar wel bewust met je geld!

Aan de slag in huis, maar wel bewust met je geld!

Op je geld letten is deze tijd misschien iets meer aan de orde dan je eerst deed. Met alle stijgende prijzen is het soms 2 keer extra nadenken of je die ene nieuwe bank, dat kleurtje op muur of die leuke set kandelaars nou echt wel nodig bent.

Ik zie ook de voordelen ervan in, want in deze tijd ben je veel bewuster bezig met geld uitgeven waardoor je ook een stuk kritischer naar dingen kijkt. Ook merk ik aan mezelf dat ik ook vooraf meer onderzoek doe en er wat sneller een nachtje over slaap. Je kunt namelijk nog steeds dingen ondernemen en leuke dingen kopen maar wees wel wat meer bewust en maak desnoods een plan!


Kom niet voor verrassingen te staan en bereken vooraf!

Het najaar is namelijk weer de perfecte tijd om lekker in huis aan de slag te gaan. Het weer slaat om en de lijst met klusjes kan er weer bij gepakt worden. Wanneer je grote klussen wilt ondernemen is het verstandig om goed onderzoek te doen en ook te kijken hoeveel het jaar uiteindelijk gaat kosten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en heb je een goede indicatie hoeveel geld het je gaat kosten. Je kunt bijvoorbeeld vooraf al een hoop dingen berekenen. Wanneer je besloten hebt dit najaar lekker in huis aan de slag te gaan dan is het verstandig om alles op papier te zetten en alle plannen met de kosten vooraf uit te stippelen zodat je het kunt meenemen in je financiële. Bijvoorbeeld de kosten voor die nieuwe kleur op de muur, kosten badkamer, kosten nieuwe meubels en noem maar op.


Bron Unsplash – amiraaboalnaga

Ga voor tweedehands!

Tegenwoordig is het voor mij echt een uitje geworden, een bezoekje aan de kringloop! Ik merk namelijk dat je daar de leukste schatten tegen kunt komen. Ik kijk vooral naar leuke items voor in huis en daar heb ik al een paar toffe items weten te scoren. Spiegels zijn namelijk vaak hartstikke duur en de kringlopen liggen er vol mee. Ik kwam voor 3 euro een prachtige grote witte spiegel tegen voor in huis. En ook als liefhebber van mandjes ben ik bij de kringloop aan het goede adres. Ik vond namelijk al 2 keer een prachtige grote gevlochten rotan mand voor nog geen 2 euro! Helemaal een goede vond die ik tegenkwam in de kringloop is een prachtige glazen messing lamp voor 2 euro. Hij was ook nog van een merk en nog in perfecte staat!

Als je bewuster met geld om wilt gaan en toen leuke dingen wilt doen met je interieur dan is het een aanrader om een bezoekje aan de kringloop te plannen. Je hoeft namelijk geen goed gevulde portemonnee mee te nemen naar dit uitje want tegen leuke prijsjes kom jij de leukste dingen tegen. Wil je wat nieuwe decoratie en accessoires, prik dan maar alvast snel dat bezoekje aan de kringloop in je agenda!


Bron Unsplash – Matthew Hamilton

De restjes van iemand anders?!

Wanneer je van plan bent te gaan klussen in huis en je wilt geld besparen? Surf dan even eerst op Marktplaats naar advertenties van bijvoorbeeld overgebleven producten. Denk bijvoorbeeld aan behang of laminaat waar je als snel teveel van koopt. Je komt altijd wel een advertentie tegen waarin je voor een kleine prijs het mag overnemen. Met een beetje geluk is het net in jouw stijl en jouw afmetingen!


Ben jij bewust met je geld bezig?
Ga jij nog een leuke klus ondernemen in je huis?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram