9x Prachtige open planken keukenideeën!

De keuken is mijn favoriete plek in huis. Ik kan er heel wat tijd doorbrengen om lekker te bakken, te koken maar ook te genieten van een kopje thee, een lekker ontbijtje of van een van mijn kookboeken!

Ik heb altijd als droom gehad om een mooie leef keuken te creëren wat een fijne plek in huis moet zijn waar je ook graag wilt zijn. Nu is mij dat aardig gelukt want ik ben er gek op. 1 van de dingen die ik altijd erg aanspreekt in keuken zijn open planken. Weg met die keukenkastjes waarin je alle rommel kunt verstoppen, hallo mooie planken waar je met trots je items wilt showen! Om je even een idee te geven wat ik precies bedoel heb ik de mooiste open planken inspiratie bij elkaar gezocht. Kijk mee!


Bron

Open planken trekt misschien wat vuil en stof aan in een keuken maar even omspoelen en er is niks aan de hand! In de ruil daarvoor kun je wel zoiets als hierboven creëren. Mooi gedecoreerd, potten met labels en natuurlijk plantjes. Ondanks dat er verschillende items op staan is het geheel toch rustig door de mooie combinaties. Love it! De witte tegeltjes aan de muur spreken mij ook erg aan!


Bron // Bron

Een leefkeuken mag natuurlijk ook levend zijn en daarom mag je best wat uitpakken met verschillende materialen. Leuk verschillend servies, hapjes planken en boeken doen het heel goed op de planken.


Bron

Bron // Bron

Het liefst had ik graag houten planken in huis gewild maar het is heel moeilijk om een mooie houtsoort te matchen met het keukenblad en daarom ben ik uiteindelijk voor neutrale planken gegaan die matchen bij het grote fornuis. Als ik bovenstaande foto zie van de robuuste houten plank dan word ik wel een beetje verliefd. Zo sfeervol!


Bron

Bovenstaande foto straalt voor mij gezelligheid uit. Ik vind het leuk als items zichtbaar zijn. Het moet niet rommelig worden maar door goede keuzes te maken in combinaties en kleur gebruik en het gewoon netjes bij elkaar te sorteren werkt dat hartstikke prima!


Bron // Bron

Mandjes, hout, glas, planten. Ik denk dat je net als ik ook wel erg enthousiast bent geworden van open planken in keukens! Het straalt zoveel romance en gezelligheid uit en je zult merken dat het een heerlijke plek wordt waar je naast koken nog meer tijd in wilt doorbrengen!


Heb jij dichte keukenkastjes of ook open planken in de keuken?
Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

2 Reacties

  1. 14 februari 2020 / 15:20

    Oh wat leuk! Ik ben net verhuisd en mijn vriend en ik wouden graag een open kast/planken constructie omdat het zo leuk staat. Het is uiteindelijk een Ivar stellingkast geworden van de Ikea met allerlei mandjes en plantjes. Het staat nu nog allemaal door elkaar, maar dit geeft mij zeker inspiratie om er iets moois van te maken haha.

  2. 11 februari 2020 / 13:20

    Je zet het al te snel vol, ik ben toch wel van overzichtelijk en strak haha en wij hebben twee planken in de keuken, 1 in de woonkamer en 1 in de hal.. toch wissel je wel snel af met accessoires dat is wel echt ideaal met planken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram