9 ideeën om het nieuwe jaar productief te beginnen

9 ideeën om het nieuwe jaar productief te beginnen

Een nieuw jaar wordt vaak geassocieerd met het stellen van doelen en voornemens. Een doel stellen is één ding, het kunnen bijhouden is een ander. Het is gemakkelijk om verstrikt te raken in de dagelijkse drukte, dus een plan om georganiseerd te blijven en je doelen bij te houden kan heel nuttig zijn.

Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen je doelen dit jaar te stellen en bij te houden. Wil je goed het nieuwe jaar beginnen? Kijk dan snel verder!


Maak een dagelijkse of wekelijkse planning en houd je aan de tijden.

Het maken van een planning is een effectieve manier om georganiseerd te blijven en bovenop je taken en doelen te blijven. Of je nu een dagelijks of wekelijks schema maakt, zorg ervoor dat je je houdt aan de tijden die je voor elke taak hebt uitgetrokken. Dit zorgt ervoor dat je jezelf niet overwerkt en dat je op schema blijft met wat er elke dag of week gedaan moet worden.


Bron Pexels – Lukas

Begin de dag met een gezond ontbijt en lichaamsbeweging.

Een goed ontbijt helpt je de dag energiek te beginnen, en lichaamsbeweging helpt je productiviteit gedurende de dag te verhogen door de toename van endorfine, wat de concentratie en alertheid bevordert. Deze gewoonte kan ook helpen het stressniveau te verlagen en je meer motivatie te geven gedurende de dag. Heb je geen zin om uitgebreid naar de sportschool te gaan? Een lekkere wandeling in de ochtend of een stukje fietsen doet al heel veel.


Gebruik apps of hulpmiddelen om je productiviteit te verhogen

Er zijn veel apps beschikbaar die kunnen helpen je productiviteit te verhogen door je in staat te stellen taken in lijsten te ordenen, herinneringen in te stellen, deadlines bij te houden, enz. Deze hulpmiddelen kunnen vooral nuttig zijn als je je overweldigd voelt door meerdere taken of als je extra motivatie nodig hebt bij het aanpakken van grote projecten.


Maak een lijst van taken en maak de belangrijkste eerst af

Het maken van lijsten kan uiterst nuttig zijn bij het organiseren van taken en het stellen van prioriteiten op basis van belangrijkheid of urgentie. Als de lijst eenmaal gemaakt is, richt je dan eerst op het voltooien van de belangrijkste taken, voordat je naar andere, minder belangrijke taken gaat. Dit helpt ervoor te zorgen dat niets door de mazen van het net valt en helpt ook uitstelgedrag te voorkomen.


Neem regelmatig pauzes om te ontspannen

Als je gedurende de dag regelmatig pauzes neemt, heb je tijd voor ontspanning, waardoor je stressniveau daalt en je productiviteit toeneemt als je na een pauze weer aan het werk gaat. Het inplannen van regelmatige pauzes in je routine helpt ook voorkomen dat mentale vermoeidheid optreedt door lange periodes van concentratie zonder rust.


Bron Pexels – The Lazy Artist Gallery

Gebruik een agenda of planner om afspraken en deadlines bij te houden.

Het gebruik van een kalender of planner is een andere goede manier om ervoor te zorgen dat je regelmatig pauzes neemt. Het is belangrijk om afspraken en deadlines bij te houden, zodat je niet overweldigd raakt door te veel taken tegelijk. Door te plannen wanneer elke taak af moet zijn, kun je gemakkelijker tijd inplannen voor rust tussen taken of projecten en jezelf voldoende tijd gunnen voor elke taak zonder je er doorheen te haasten. Dit zal resulteren in werk van betere kwaliteit dat niet lijdt aan burn-out door overbelasting.


Verwijder afleidingen, zoals social media, tijdens focus tijd.

Het verwijderen van afleidingen zoals sociale media tijdens focustijden is ook gunstig omdat het voorkomt dat er onnodige verstoringen optreden tijdens het werken aan een project of taak. Zet alle meldingen uit of leg je telefoon voor een tijdje aan de kant.


Beloon jezelf voor het behalen van doelen of het voltooien van taken.

Daarnaast is het belonen van jezelf na het bereiken van doelen of het voltooien van taken ook belangrijk om gemotiveerd te blijven en door te gaan, zelfs als het moeilijk wordt! Of het nu gaat om een paar minuten vrij nemen na het voltooien van een taak of jezelf trakteren na het bereiken van een doel, iets positiefs hebben om naar uit te kijken kan echt helpen om je focus en productiviteit gedurende de dag te verbeteren.

Bron Pexels – cottonbro studio

Ben jij het nieuwe jaar al productief begonnen?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram