7x De tofste DIY’s voor katten!

7x De tofste DIY’s voor katten!

Zelf ben ik een ontzettende dierenliefhebber en kan ik er heel wat tijd mee doorbrengen. Als je mijn blog al langer kent dan ken je waarschijnlijk mijn hondje Bo nog. Helaas is Bo al een aantal jaartjes geleden overleden en dat brengt mij nog steeds iedere dag veel gemis.

Ik heb in mijn leven al heel wat dieren gehad en naast het moeilijke afscheid nemen, brengt het veel liefde en moois met zich mee. Ik vind afscheid nemen ontzettend moeilijk maar ik ben blij als ik een dier een fijn en liefdevol leven kan geven.


Toen mijn vriend en ik ons huis kochten was er 1 ding wat ik heel graag wou, en dat was een kat adopteren uit het asiel. Ik heb al vaker geschreven dat ik dieren van een fokker halen niet tof vind, aangezien het asiel vol zit met lieve beestjes die ook wachten op een mooi leven. Ik kwam via het asiel uit op een Poes Iefje die zelf al heel veel had meegemaakt en een hele waslijst aan ellende met zich had mee sleurde. Omdat dat in de kosten liep was ze niet aantrekkelijk genoeg om snel geadopteerd te worden. Iefje zat hierdoor al veel te lang in het asiel en door alle stress die ze daar had ging het helemaal niet goed. Ik twijfelde geen moment en heb haar geadopteerd om haar een stress-vrij en liefdevol leven te geven!

Nu ben ik iemand die heel erg graag dieren blij maakt en verwend met leuke spulletjes, warme mandjes en noem maar op. En toen kwam ik op het idee om wat leuke DIY’s bij elkaar te zoeken die leuk zijn voor katten. Je hoeft natuurlijk niet van alles te kopen, zelf maken is ook leuk. Kijk mee!


7x De tofste DIY’s voor katten!

1. Hangmandje aan het raam

Deze DIY is echt super leuk om te maken en hoe leuk is het met die gouden metalen details? Dit maakt het nog stijlvoller. Een DIY die natuurlijk heel simpel is omdat je met het ophang systeem en een plank eigenlijk al klaar bent. Lekker kleedje erop en je kat kan genieten!


2. Cactus Krabpaal!

Oke, laten we even 1 minuut nemen voor deze DIY. Hoe tof is deze krabpaal? En het leuke is, je hoeft er niet heel veel geld aan uit te geven, je maakt hem namelijk helemaal zelf. PVC buizen, sisal touw en aan de slag! Hier vind je de hele DIY.


3. Regenboog Krabpaal

Deze foto is toch schattig? Natuurlijk kun je iedere creaties krabpaal maken die je leuk vind en in deze DIY laten ze zien hoe je er een maakt in de vorm van een regenboog. Niet direct een opvallend object in huis, maar juist leuk voor de katten en lekker clean!
Hier vind je de hele DIY.


4. Simple Cat Scratching Post

Ik blijf nog even bij de krabpalen hangen want deze behoort tot mijn favorieten. Een simpele plank voorzien van sisal touw is geweldig voor je kat. Ik denk dat ik deze variant zelf ga maken voor Iefje!
Hier vind je de hele DIY


5. Tipi

Bovenstaande Tipi is te bestellen via Etsyvoor z’n 60 euro maar een tipi tent kan je ook heel simpel zelf maken. In deze DIY die ik heb gevonden laten ze zien hoe je het zelf heel makkelijk kunt realiseren. Leuke decoratie eraan en klaar is het nieuwe huisje voor je vriendje!


6. CAT TOY

Kattenspeeltjes kun je natuurlijk ook zelf maken en dat is ook vrij simpel om te doen. Je koopt een houten stokje bevestigd daar wat veertjes en bolletjes aan en je kat zal het geweldig vinden.


7. NATURAL CAT TOYS

De laatste DIY die ik tegen kwam is er ook eentje die ik zeker ga maken. Namelijk speeltjes van natuurlijk materiaal. Ik denk echt dat dit de leukste kastenspeeltjes zijn die ik ooit heb gezien. Je kunt ze ook nog vullen met catnip om het nog leuker te maken!
Hier vind je deze DIY.


Heb jij een kat in huis?
Wat vind jij een leuke DIY?
Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

3 Reacties

 1. Kim
  13 maart 2019 / 08:53

  Wat een super schattige DIY’s allemaal!

  • Laura Louise
   Auteur
   13 maart 2019 / 08:54

   Tof he 😀

 2. 12 maart 2019 / 07:34

  Wat prachtig om te lezen hoe jullie Iefje een nieuw en fijn thuis hebben gegeven! Eigenlijk is dat precies hoe ik het voor me zie in mijn eigen huisje. Ik wil ook graag een kat uit het asiel halen, omdat ik zo’n beestje graag een beter leven gun en het ook fijn vind om iets van een kat te weten (bijvoorbeeld of het een binnenkat is en wat voor karakter ze heeft). Dat zit bij een asiel helemaal goed 🙂
  Wat een toffe DIY’s! Vooral die cactus vind ik heel tof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram