7 x supplementen voor een gezonde huid

7 x supplementen voor een gezonde huid

Er zijn een aantal manieren om je huid op natuurlijke wijze te helpen gezond te blijven. Eén van de gemakkelijkste manieren is het innemen van supplementen. We zetten er zeven voor je op een rij:


  1. Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is zonder twijfel een van de beste supplementen voor een mooie huid. Deze stof heeft ongelooflijk sterke hydraterende eigenschappen, wat helpt om je huid soepel en gezond te houden.

  1. Vitamine A, C en E

Een supplement met vitamine A, C en E helpt op verschillende manieren om je huid gezond te houden:

  • Vitamine A: verhoogt de celreproductie en stimuleert de collageenproductie.
  • Vitamine C: helpt schade aan cellen te voorkomen en bevordert zo de productie van elastine en collageen.
  • Vitamine E: beschermt de huidcellen en helpt het vochtgehalte van de huid op peil te houden. 
Bron Unsplash

  1. Visolie

Visoliesupplementen zitten vol met omega-3 vetzuren. Deze gezonde vetzuren ondersteunen de collageenproductie en hydrateren je huid, wat helpt om je huid mooi en gezond te houden.

  1. Cannabisolie

Cannabisolie kan zowel inwendig als uitwendig bijdragen aan een gezonde huid. Zo kan cannabisolie als supplement helpen bij een aangedane en geprikkelde huid.

Bron Unsplash

  1. Varenextract

Varenextract staat ook wel bekend als Fernblock of PL-extract. Deze stof wordt gewonnen uit de tropische varen met de naam Polypodium leucotomos. Het extract biedt vooral bescherming tegen de zon. Schadelijke UV-stralen van de zon zijn een belangrijke oorzaak van de afbraak van collageen in de huid.

  1. Biotine

Biotine is een essentiële B-vitamine, ook bekend als vitamine B7. Deze stof helpt om het afsterven van huidcellen te verminderen. Biotine zit in voedingsmiddelen als kaas, bonen, eieren en bladgroenten. Je kunt meer van deze voedingsmiddelen aan je dieet toevoegen om er zeker van te zijn dat je voldoende biotine binnenkrijgt of je kunt een tablet als supplement nemen. 

  1. Zink en calcium

Zink en calcium zijn beide noodzakelijk voor je gezondheid in het algemeen, maar ze zijn ook van cruciaal belang voor de gezondheid van je huid. Zink is essentieel voor de celstructuur en stevigheid van de huid, wat haar strak houdt. Calcium helpt bij de celregeneratie en celgroei, waardoor je huid haar jeugdige uitstraling blijft behouden.

Bron Unsplash

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram