7 tips voor de perfecte voorjaarsschoonmaak! + leuke spulletjes!

7 tips voor de perfecte voorjaarsschoonmaak! + leuke spulletjes!

Wat waren we al verwend met die heerlijke lenteachtige dagen van afgelopen week. Ik zat met mijn hoofd al volop in het tuincentrum om mooie plantjes te kopen maar als ik nu naar buiten kijk bewaar ik dat idee toch nog maar even voor later.

Maar natuurlijk hoef je niet stil te zitten en is het het perfecte moment om je huis alvast ‘lente-proef’ te maken. In dit artikel geef ik je 7 handige tips om aan de voorjaarsschoonmaak te beginnen en laat ik je nog wat ‘leuke’ schoonmaak items zien. Pak je sop emmer, de vuilniszakken er maar bij, muziekje aan en let’s go!


Bron – Freepik

7 tips voor de perfecte voorjaarsschoonmaak!

Tip 1: Begin met het maken van een To Do list!

Om te beginnen met een grote schoonmaak is het handig om een lijstje te maken met alle dingen die je graag wilt aanpakken. Gebruik hiervoor een handige printable To Do list. Na het doen van klusjes kun je beginnen met afstrepen en geloof het of niet, afgestreepte punten motiveert om weer verder te gaan!


Tip 2: Zorg dat je alles in huis hebt om te beginnen met de voorjaarsschoonmaak.

Er is niets zo vervelend als je lekker aan de slag wilt en je komt er halverwege achter dat je niet alles in huis hebt om lekker door te werken. Zorg daarom dat je van te voren goed nadenkt wat je allemaal nodig gaat hebben.

Heb je emmer in huis? Genoeg sop doekjes?, Schuursponsjes? Schoonmaak spullen als ontvetter, allesreiniger, ontkalker, wasmiddel enz? Heb je alles om de ramen mee te lappen? Een nieuwe stofzuigerzak? Genoeg vuilniszakken? Een natuurlijk een lekkere chocolade reep om van te genieten in je pauze!


Tip 3: Zorg dat alles een ‘vaste plek’ krijgt in huis.

Wat bij ons in huis heel goed werkt is dat spullen een ‘vaste’ plek in huis hebben. Dit zorgt er absoluut voor dat je eigenlijk altijd wel een opgeruimd huis hebt en geen losse spulletjes laat slingeren. Zelf vind ik het vreselijk als ik om mij heen allemaal troepjes heb en door dingen gelijk weer op de plek te leggen waar het hoort, voorkom je dit! Dit werkt ook ideaal met opladers van je mobiel. Geef het een vast plekje in een leuk mandje en als je hem hebt gebruikt leg hem dan gelijk weer terug. Dit zorgt ervoor dat je niet makkelijk er ‘andere troepjes’ bij legt.


Tip 4: Sorteren, Sorteren & dan pas schoonmaken!

Voor je daadwerkelijk kunt beginnen met schoonmaken is het belangrijk om eerst alle troep op te ruimen. Het is handig om hiervoor 3 dozen te gebruiken, 1 om spulletjes op te bergen die je de komende tijd niet nodig hebt, doos 2 voor het doneren van spulletjes (maak iemand anders er blij mee) en doos 3 is weggooien!

De keuken is vaak de grootste klus omdat je alle kastjes bij langs moet gaan. Wanneer je deze hebt gehad wordt het allemaal maar makkelijker. Ook de kledingkast kost wat meer tijd, alle winterkleding eruit en de zomerkleding kan erger in. Als alle troep is opgeruimd kun je de sop emmer erbij pakken en schoonmaken maar!


Tip 5: Het hoeft niet allemaal in 1 dag!

Een fout die snel gemaakt is, is dat je alles te snel wilt, slordig te werk gaat en eigenlijk door het harde werken geen zin meer hebt om verder te gaan. Sommige klussen kosten namelijk wat meer tijd en daarom is het handig om op je To Do lijstje en planning te maken. Trek er een paar dagen vooruit om stap voor stap het huis door te gaan!


Tip 6: Niet uitstellen maar doorpakken!

Uistellen is heel makkelijk maar het is fijner om direct door te pakken. Je hebt de rommel gesorteerd, de vuilniszakken staan klaar, de lege flessen kunnen de deur uit en het glas kan naar de glasbak. Het is heerlijk om het te verstoppen in de schuur maar door gelijk je schoenen aan te trekken en dit te gaan doen voelt als een hele opluchting. Breng alles naar de glasbak, lever je flessen in en doneer je spullen bij de kringloop!


Tip 8: Beloon je ‘frisse’ huis met nieuwe spulletjes!

Natuurlijk is het niet de bedoeling om je huis direct weer vol te zetten met nieuwe spullen maar het is altijd wel leuk om jezelf te belonen met iets leuks bijvoorbeeld iets van deze leuke decoratie van H&M Home en Sissy-Boy Homeland. Haal het voorjaar in huis met leuke pastel kleurtjes, zet bloembolletjes op tafel, trakteer jezelf op een mooie bos bloemen, koop alvast wat vrolijke dingetjes voor Pasen of haal een lekkere geurkaars in huis die je helemaal in de lente sferen brengt. Tijd om van je huisje/slaapkamer te genieten!


Leuke spulletjes voor de perfecte voorjaarsschoonmaak!

 1. Plumeau 2. Huishoudzeepje 3.Ginger Lily geurstokjes 4. Jute deurmat 5. Emmer met beukenhout 6. Theedoek 7. Wasproducten 8. Theedoek

Heb jij nog een handige tip voor de voorjaarsschoonmaak?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

7 Reacties

 1. 5 maart 2019 / 20:15

  Goeie tips! Ik ben niet zo’n erge poetser, maar krijg door jouw blog zin om aan de slag te gaan! 🙂

  • Laura Louise
   Auteur
   7 maart 2019 / 10:09

   Goed om te lezen :D!!

 2. 5 maart 2019 / 10:51

  Handige tips! Ik heb zelf ook net de lenteschoonmaak gehouden en vind het zo fijn als alles weer aan kant is.

 3. 5 maart 2019 / 10:07

  Toffe deurmat! Leuke tips ook, ik ben dol op een goede schoonmaak 🙂

 4. 5 maart 2019 / 09:17

  Ik houd ook van to do lists. Ze maken het makkelijker om aan het werk te gaan, en het is zo fijn om dingen af te strepen.

 5. 5 maart 2019 / 09:11

  Handige tips, ik krijg meteen zin om te gaan poetsen. Leuke items ook!

 6. Kim
  5 maart 2019 / 08:42

  Handige tips!
  De theedoeken van Sissy Boy zijn echt super leuk. X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram