5x Stressvrij, ontspannen en gezonde tips!

5x Stressvrij, ontspannen en gezonde tips!

1

We willen toch allemaal een heerlijk gezond en ontspannen leventje lijden? Ik geef je graag weer 5 tips die je misschien weer kunt gebruiken in je dagelijkse ritme…

Ga voor slow juicing, eet regelmatig artisjok en ook op je bureau stoel kun je fitness oefeningen doen. Kijk mee!

Superfood – Artisjok

Artisjok is niet alleen lekker het is ook nog is supergezond. Door regelmatig artisjok te eten werk je aan een gezonde spijsvertering, help je je lichaam zich te ontdoen van afvalstoffen en stimuleer je de vetverbranding. Het is een idee als topping over een pizza, door salade of pastasaus!

Slow Juicing

Met slow juicer kneus je groenten en fruit waardoor alle vitamines, mineralen en vezels in het sap terechtkomen. Dit in tegenstelling tot een gewone sapcentrifuge die eigenlijk alleen het sap opvangt. Maak is een smoothie van: biet, wortel, appel, citroen en gember of citroen, appel en venkel.

2Bewegen vanuit je bureaustoel

De ideale manier om toch nog wat extra beweging mee te pakken als je dagelijks doorbrengt achter je bureaustoel. Deze 3 oefeningen maken dat beetje mogelijk!

♥ Ga naast je bureau stoel staan en raak met je been je bil. Doe dit 12 keer met links en rechts.

♥ Til jezelf omhoog van je bureaustoel. Herhaal dit 12 keer.

♥ Zet je af tegen je bureau en dus jezelf naar achteren met je hoofd tussen je armen en met gestrekte rug. Doe die 12 keer.

3How To: 30 seconde meditatie

Iedereen heeft op zijn tijd wat ontspanning nodig, deze tips zorgen ervoor dat je in 30 seconde weer de hele wereld aankan!

♥ Ga ontspannen zitten, liggen of staan.

♥ Adem rustig in en uit door je neus.

♥ Neem een grote terug adem en blaas uit terwijl je  ‘ohm’ zegt. Herhaal dit een paar keer.

♥ Plan in je agenda een afspraak met jezelf en ga iets leuks doen. Wacht niet af tot de agenda van een ander het toelaat om leuke dingen te doen maar ga met jezelf op stap en laad je batterij weer op!

Een stressvrij leven

Om stress uit je leven te bannen, is het belangrijk om keuzes te maken. Bedenk daarbij dat je altijd op een keuze terug kunt komen. Dat helpt om gewoon een begint te maken en te voelen of het juist is wat je doet.

Vraag je af of je over 10 jaar spijt krijgt als je iets niet nu doet!

4

Persoonlijke update

Nu wil ik toch nog even kwijt hoeveel beweging met je doet. Ik heb namelijk ontzettend lang niet aan sport gedaan en sinds gisteren ben ik begonnen met hardlopen. Ik zag er tegen op omdat ik vroeg op ging om het voor de eerste keer mee te maken. Het was dan wel prachtig weer, om 8 uur was het best wel koud en mijn bed was heerlijk. Ik heb doorgezet en ben begonnen aan mijn eerste rondje.  Ik ben trots op mijzelf dat ik heb doorgezet en de stap heb gemaakt om 3 keer in de week te gaan hardlopen. Ik merkte direct dat ik mij zo goed voelde en daarnaast was ik de hele dag veel productiever dan normaal. De reden dat ik ben gaan hardlopen is niet om af te vallen maar door mijn hoofd leeg te maken en te ontspannen. De eerste dag is ieder geval gelukt zoals ik hoopte en mijn motivatie voor woensdag is groot, ik wil dat fijne gevoel weer!

Heb jij nog tips voor ontspanning? Gezond eten of beweging?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram