5 tips om koken leuker te maken

5 tips om koken leuker te maken

Zie je er elke dag weer tegenop om te moeten koken? Je bent niet de enige. Toch is het natuurlijk wel goed om zelf je maaltijden te bereiden: zo is je eten al gauw smaakvoller, gevarieerder en gezonder.

Op zoek naar manieren om koken leuker te maken? Je vindt ze in deze blog.


Wissel af

Koken wordt al leuker als je meer afwisselt. Het is na een tijdje immers best saai als je altijd maar (ongeveer) dezelfde maaltijden maakt. Je kunt veel kooktechnieken toepassen. De ene keer maak je iets in de pan, dan weer in de oven. Ook koude maaltijden kunnen heerlijk zijn, zoals een maaltijdsalade. De ene keer kun je vega eten, dan weer een keertje vlees of vis. Eet je liever geen vis? Of wil je bouwstof omega 3 aanvullen? Neem dan omega 3 gummies, die ook passen in een vega(n) dieet. Kijk trouwens ook wat de verschillende wereldkeukens je te bieden hebben. Een Italiaanse maaltijd smaakt weer heel anders dan een Mexicaanse maaltijd. Of misschien past de Griekse keuken goed bij jou. Of juist de Franse cuisine. En dan is er natuurlijk ook altijd nog de Hollandse pot!


Probeer recepten

Vind je het moeilijk om af te wisselen tussen gerechten? Dan helpt het om verschillende recepten te proberen. Deze vind je overal! Haal bijvoorbeeld een kookboek in huis over je favoriete keuken. Of zoek online recepten op. Je kunt dit al doen op basis van een ingrediënt. Heb je bijvoorbeeld een aubergine liggen die op moet? Zoek dan gewoon op wat een goed recept met aubergine is, wat in dertig minuten op tafel staat. Als je een gezin hebt, kan het trouwens extra lastig zijn om te koken. Je kinderen lusten misschien niet alles. Toch is het slim om dan juist meerdere recepten te proberen. Misschien vind je zomaar iets wat toch in de smaak valt! Wil je de vitamines, een van de belangrijkste voedingsstoffen, aanvullen? Dat lukt met kinder multivitamine, met een lekkere aardbeiensmaak. De recepten die goed in de smaak vallen, schrijf of sla je trouwens meteen ergens op. Zo kun je deze recepten er steeds opnieuw bijpakken. En is een recept toch een keer niet helemaal geslaagd? Dat is geen punt, want de volgende dag probeer je gewoon weer iets anders uit.

Bron Freepik


Verbeter je skills

Koken is leuker als je je skills verbetert. Dit doe je eigenlijk vooral door meer te koken, en te variëren tussen je maaltijden. Maar je kunt je bijvoorbeeld ook inlezen over specifieke kooktechnieken, of hier tutorials over bekijken. Weet jij bijvoorbeeld al hoe je het beste kunt stomen, grillen of braden? Het is boeiend om hier meer over te lezen. Zo ben je straks ook weer trotser op de maaltijden die je bereidt. Probeer ook vooral veel uit. Perfect hoeft het niet meteen te zijn, daar mag je jezelf best wat tijd voor gunnen. En zoals met zoveel dingen, geldt ook zeker voor koken: oefening baart kunst.


Samen koken

Vind je in je eentje koken eigenlijk maar wat saai? Misschien kun je het vaker samen doen. Met je partner bijvoorbeeld. Of juist met je kind(eren). Je laat je kind natuurlijk niet meteen complete maaltijden bereiden. Maar helpen met groenten wassen of iets afwegen kan bijvoorbeeld best. Dat is gezellig, en voor je kind ook nog eens hartstikke leerzaam. En als kinderen zien wat er in een maaltijd zit, kan het er zelfs voor zorgen dat ze meer gaan lusten. Zeker als ze er zelf aan hebben meegeholpen!


Maaltijden plannen

Dat je koken niet zo leuk vindt, kan ook komen omdat je altijd last-minute nog een gerecht moet bedenken. Dat zorgt voor stress. Het is vaak slimmer om maaltijden te plannen. Doe dit bijvoorbeeld iedere zondag, voor de week erop. Als je al precies weet wat je op welke dag gaat eten, kun je in de keuken meteen aan de slag gaan. Dat gaat een stuk sneller dan wanneer je eerst nog moet bedenken wat je überhaupt gaat eten, en misschien zelfs nog langs de supermarkt moet. Maak koken liever efficiënt. Ook dat maakt koken leuker!

Of je er nu van houdt of niet: koken hoort bij het leven. Je kunt het dus maar beter zo makkelijk en leuk mogelijk maken voor jezelf. Welke van de bovenstaande tips pas jij voortaan toe?

Bron Freepik


Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram