3x Tips om je nieuwe relatie duurzaam te maken

3x Tips om je nieuwe relatie duurzaam te maken

Het begin van een nieuwe relatie is ontzettend fijn. Je ziet alles door een roze bril en je zou het allerliefst zoveel mogelijk tijd met elkaar willen doorbrengen. Hoewel het uitbundige gevoel van verliefdheid op een gegeven moment iets zal afzakken, wil je waarschijnlijk wel aan een duurzame relatie werken.

Als het op daten en liefde aankomt zijn er geen regels: jullie bepalen samen het tempo. Er zijn echter wel onderzoeken naar liefdesrelaties gedaan. Aan de hand van deze onderzoeken en de kennis van specialisten zijn er bepaalde adviezen die je kunt opvolgen. Deze adviezen zouden je kunnen helpen bij het behouden van een fijne liefdesrelatie. Ben je benieuwd naar die richtlijnen? Lees dan vooral verder.


Probeer elkaar niet té vaak te zien

Als je net een relatie hebt, wil je het liefst de hele dag samen zijn. Toch kan dit een negatief effect hebben op de relatie. Het duurt namelijk even voordat je iemand écht hebt leren kennen. Op het moment dat jullie relatie erg snel gaat, kan het zo zijn dat jullie niet voldoende tijd nemen om elkaar te leren kennen. Dit kan erin resulteren dat je bepaalde eigenschappen op de ander projecteert óf dat je partner eigenschappen op jou projecteert. Dit kan ervoor zorgen dat je een bepaald ideaalbeeld van de ander creëert dat helemaal niet klopt. Wanneer je er dan achter komt dat de ander toch niet binnen het hokje past dat jij had bedacht, val je snel van die roze wolk af. Dit is een situatie die je uiteraard wilt voorkomen. Daarom is het belangrijk dat jullie – vooral aan het begin – de tijd nemen om elkaar te leren kennen.


Bron Pexels – Tim Mossholder

Leg de focus op de emotionele band

Als jullie elkaar hebben ontmoet door middel van daten, kan het zo zijn dat jullie nog helemaal niet zo lang in elkaars leven zijn. Het is dan ook niet gek dat je in bepaalde situaties en op verschillende gebieden nog aan elkaar moet wennen. Juist daarom is het zo belangrijk dat jullie met elkaar blijven communiceren. Zelfs de kleinste dingetjes mogen besproken worden. Op die manier wordt het makkelijker om elkaar echt goed te leren kennen. Het is dus belangrijk om, ook na de date periode, veel te blijven praten.


Praat over seksuele voorkeuren

Het is dus erg belangrijk dat jullie elkaar leren kennen en hier ook de tijd voor nemen. Dat geldt ook voor jullie intimiteiten. De aantrekkingskracht is waarschijnlijk erg sterk aan het begin van een nieuwe relatie. Het is daarom van belang dat jullie ook over seks durven te praten met elkaar. Zo wil je dat je zeker weten dat jullie beiden klaar zijn voor intimiteit, voordat je hieraan begint. Daarnaast is het handig om met elkaar te delen wat je fijn vindt. Misschien is één van jullie weg van ruige seks en wil die persoon graag samen bondage proberen terwijl de ander dit (nog) niet zo ziet zitten. Neem daarom de tijd om samen jullie gedachtes en ideeën uit te spreken en sta ook open voor de vragen en meningen van de ander.

Bron Pexels – Ketut Subiyanto

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram