3x Tips om je deze zomer comfortabel te voelen in je lichaam

3x Tips om je deze zomer comfortabel te voelen in je lichaam

De stress over een ‘summerbody’ begint vaak al in januari. Mensen willen er op en top fit uitzien in hun zomerse outfits. Als het aankomt op comfortabel zijn in je eigen lichaam, zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Je kunt proberen de ‘problemen’ die je denkt te zien oplossen.

Dat is in sommige gevallen erg goed, vooral als het positief bijdraagt aan je fysieke en mentale gezondheid. Toch blijkt onzekerheid regelmatig een mentale blokkade die niet op te lossen is door een brandje te blussen. In dit artikel geven we je een aantal tips om zelfverzekerd de zomer in te gaan. 


Identificeer het probleem

Misschien is jouw onzekerheid erg duidelijk. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je niet tevreden bent met je gewicht of met de manier waarop jouw lichaam zich vormt. Het is van belang dat je weet waar je nou echt onzeker over bent. Dit kan namelijk een groot verschil maken. In sommige gevallen kun je actie ondernemen. Op het moment dat je erg zwaar bent en dit een grote onzekerheid vormt, kun je ervoor kiezen om af te vallen. Mensen vinden zichzelf snel te dik terwijl dit in realiteit erg meevalt. Doe daarom eerst goed onderzoek. Als afvallen positief bijdraagt aan je mentale en fysieke gezondheid, kun je gaan afvallen. Als dit niet het geval is, kun je beter een dokter of specialist raadplegen.   


Bron Pexels – Loe Moshkovska

Word de beste versie van jezelf

Je ‘imperfecties’ omarmen en liefhebben is een must. Probeer in te zien dat niemand perfect is en imperfecties mensen juist authentiek maken. Hoewel je jouw onzekerheden niet de overhand moet laten nemen, is het wel goed om aan jezelf te (blijven) werken. Het zal je onzekerheid misschien niet laten verdwijnen. Toch is het belangrijk dat je niet stil blijft staan. Stel doelen op en werk ernaartoe. Probeer alleen wel te accepteren dat je vandaag nog niet de persoon bent die je droomt te zijn. Dat is oké, geniet van het proces. Heb de jou van vandaag ook lief zoals je de ideale versie van jezelf lief zou hebben! Uiteindelijk zul je kunnen inzien dat je een prachtig mens bent. Op dat moment kun je jouw zelfvertrouwen claimen. Vind je het moeilijk om die mindset te veranderen? Geef jezelf complimenten, luister naar podcasts over zelfliefde en lees boeken over het verbeteren van de relatie met jezelf.


Accentueer jouw natuurlijke schoonheid

Iedereen is mooi, maar het kan moeilijk zijn om je altijd mooi te voelen. Daarom kan het helpen om kleding te dragen die jouw natuurlijke schoonheden accentueren. De beste manier om dit te doen is door dingen te dragen die comfortabel voelen voor jou. Zo kun je vol zelfvertrouwen een ruimte binnenlopen. Straal deze zomer met een bikini dames waar jij je prachtig in voelt. Je kunt natuurlijk ook een badpak kiezen als je je daar prettiger in voelt. Ook badpakken zijn erg populair onder de dames! Wat je draagt maakt niet zo veel uit: het gaat erom dat het comfy is voor jou.

Bron Pexels – Kristina Paukshtite

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram