Oog Make-up Tutorial – 3 potloden 1 look!

Oog Make-up Tutorial – 3 potloden 1 look!

ooglook

Mijn eerste ‘oog make-up look tutorial’ is een feit. Al een tijdje zat ik maar denken dat het hoogtijd werd om een keer iets van een look te maken op de site. Zelf ben ik niet zo van de over de top looks maar met neutrale looks ben je dan weer wel bij mij aan het goede adres…

Het is niet iets waarvan je zegt, jeetje dat is knap! Nee, de looks die ik wil gaan maken voor de site zijn voornamelijk simpel en te maken met lekkere budget producten zodat iedereen er wat aan heeft en mee kan en dan bedoel ik ook mijzelf. Geen complete look ook, nee ik begin rustig met het maken van een simpele maar toch mooie oogopslag.

Ik heb gebruik gemaakt van 3 verschillende oogpotloden zoals je al in de titel kon lezen. Meestal ben ik van de bruin en zwarte potloden of helemaal niet maar sinds je tegenwoordig ook hartstikke leuke kleuren kunt kopen ben ik maar een keer uit mijn comfort zone gestapt en heb ik blauw erbij gepakt.

ooglook2

In de foto’s hieronder wil je ik je zo duidelijk laten zien hoe ik te werk ben gegaan. Handig voor de dames die net beginnen met make-up of die geen potlood gebruikt. Voor de beauty profs onder ons is dit natuurlijk flauwe koek. Toch hoop ik dat het voor iedereen leuk is. Kijk mee!

ooglook3

  • Je begint natuurlijk met een schoon oog. Zorg dat ze goed gereinigd zijn, ik zelf ervaar altijd wanneer mijn wimpers en ogen helemaal make-up vrij zijn dat zowel mijn wimpers als de rest van de oogmake-up veel beter zit.

 

  • Het eerste wat ik doe is het aanbrengen van het witte/nude kohl potlood op de onderste waterlijn. Mocht je ogen hier te gevoelig voor zijn, laat deze stap dan natuurlijk weg. Het witte/nude zorgt ervoor dat er meer diepte ontstaat waardoor je ogen groter lijken.  Ik zelf maak hier wel gebruik van omdat mijn ogen niet erg groot zijn.

 

  • De volgende stap is het aanbrengen van een zwarte lijn in de bovenste waterlijn. Het is altijd een beetje een eng werkje maar zorgt wel voor net dat beetje extra in je oogopslag.

ooglook4

  • Dan is het tijd om de kleur erbij te halen. Breng het blauwe potlood aan vlak onder de waterlijn, bij de binnenste en buitenste wimpers. Je kunt dit nog een beetje vervagen met een wattenstaafje of bijwerken maar door de structuur van het Hema potlood heb je al  makkelijk en snel een mooi lijntje.

 

  • De volgende stap is het aanbrengen van een lichte naturel oogkleur. Ik heb gekozen voor een nude/roze kleur die dicht in de buurt komt van mijn huidskleur.

 

  • Als laatste is het natuurlijk tijd voor een laagje mascara om het helemaal compleet te maken. Neem direct je onderste wimpers mee maar gebruik altijd wel minder mascara dan op je bovenste wimpers.

Resultaat

oog1

oog2

Nu kan je de look nog uitgebreider maken door er een eyeliner bij te gebruiken voor een mooie wing, of een wat heftiger, intenser oogschaduw!

De nude kleur komt van Oriflame, ik gebruik een zwarte kohl van bareMinerals wat natuurlijk vervangbaar is voor elke zwart potlood die jij maar fijn vindt en een blauwe chalky color van de Hema die verkrijgbaar is in nog meer leuke kleuren voor maar 3 EUR.

Zoals ik in het begin al aangaf, ik begin rustig aan met het maken van looks voor de site maar ik ben heel benieuwd naar jullie reactie, wat jullie er van vinden en of jullie het leuk vinden dat dit vaker terug komt op de site. Let me know!

Gebruik jij wel is een andere kleur oogpotlood of eyeliner?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram