Mijn 3 favoriete ontbijtjes uit ‘All Day Breakfast’

Mijn 3 favoriete ontbijtjes uit ‘All Day Breakfast’

Er gaat niks boven een heerlijk ontbijtje. Ontbijt behoort bij mij echt tot mijn favoriete gerecht van de dag. Of ik nu heel lang de tijd heb of even snel voor het werk moet ontbijten, ik zorg er altijd voor dat het een feestje is om de dag te beginnen. De ene keer ontbijt ik met een broodje maar meestal ga ik voor havermout. In het weekend als ik wat meer tijd heb pak ik uit en haal ik het heerlijke ‘All Day Breakfast’ boek erbij die vol staat met heerlijke recepten. 3 hiervan wil ik graag met je delen, deze maak ik vaak en graag. Benieuwd? Kijk mee!

 

Porridge (Havermout) | All Day Breakfast

Een van die ontbijtjes die ik bijna dagelijks eet is porridge. Heerlijk tijdens de wintermaand en vooral ook heel gezond. Het geeft mij voor langere tijd een verzadigd gevoel en daarnaast vind ik het heerlijk om s’ochtends te genieten van een warm ontbijt. Met havermout kan je ontzettend veel variëren, je kan heel veel fruit, zaden en noten toevoegen maar mijn favoriet is gewoon de variant met banaan en een beetje kaneel. Ik maak mijn havermout altijd precies volgens dit boek

Wat heb je nodig voor 1 persoon

24 gram havermout
200 melk

Doe de havermout met de melk en een snufje zout in een pannetje en breng aan de kook. Wanneer de melk borrelt draai je het vuur laag en laat je de havermout rustig garen. Roer regelmatig door en na ongeveer 5 minuten is al het melk opgenomen en heb je een heerlijke romige porridge. Ik voeg er dan altijd direct een beetje kaneel. Vervolgens leg ik er nog wat bananen plakjes op en een beetje honig. Perfect ontbijtje!


Zalige Kaneelbroodjes | All Day Breakfast

De eerste keer dat ik dit recept maakte ging het voordelig mis. Waarschijnlijk iets met het kneden of het rijzen ervan maar ik kon ieder geval niet wachten om ze weer opnieuw te maken. Een heerlijk recept en ideaal voor de zaterdag of de zondag. Zeker niet gezond maar oh zo lekker om van de smullen.  Dit recept is lekker uitgebreid en is hoe je de bekende cinnamon buns maakt. Heb je niet veel tijd en wil je het toch een keer maken, dan kun je het ook gemakkelijk maken met kant en klaar croissant deeg.


Wat heb je nodig voor 12 broodjes:

140 g boter
180 ml melk
400 g Bloem
1 zakje instant gist
4 el suiker
60 ml water
1 ei
175 bruine basterdsuiker
1 el kaneel

Begin met de voter en laat deze smelten in een steelpannetje op laag vuur. Als de boter goudbruin is (5-10 minuten) haal je de pan van het vuur en schenk je de boter door een zeefje zodat bezinksel achterblijft. Verwarm vervolgens de merk tot lauwwarm in een pannetje of magnetron. Voeg daar 5 eetlepels van de boter aan toe. Meng in een grote kom driekwart van de bloem, de gist, het suiker en een snufje zout. Voeg daar dan het water, ei en melkmengsel toe. Kneed dit met een mixer tot een nat deeg. Voeg vervolgens de laatste overige bloem toe en kneed nog is 5 minuten. Dan is het de bedoeling dat je het deeg 10 minuten laat rusten.

Tijd om het deeg uit te rollen over een met bloem bestoven aanrecht. Bestrijk dit met het botermengsel en houd voor 2 eetlepels nog apart. Meng in een kommetje de suiker en het kaneel en strooi vervolgens de kaneel suiker over het deeg heen. Rol het deeg vervolgens op tot een dikke rol. Snij vervolgens 12 gelijke stukken en leg ze met de ronde spiraalkant naar boven in een overschaal. Dek ze af en laat nogmaals rijzen, dit duurt z’n 30 minuten. Verwarm de oven voor en bestrijk als laatste de broodjes nog ven met het overgebleven boter. Bak dan 20 minuten op 190 graden.

Eetsmakkelijk!

American Pancakes | All Day Breakfast

Er gaat niks boven een ontbijt met pannenkoeken. Pannenkoeken behoort sowieso tot mijn 1 van mijn lievelings gerechten maar ermee wakker worden is al helemaal een feest. Het eerste gerecht wat ik uit dit boek maakte waren deze American Pancakes en regelmatig pak ik ze er weer bij.  Het recept uit dit boek heeft ook nog als extra een recept om maple boter te maken en gekaramelliseerde banaan. Dit laat ik zelf altijd weg en beleg de pannenkoeken met gewone plakjes banaan en beetje maple syrup.


Recept voor 2-3 personen 10 stuks
Wat heb je nodig voor de pancakes:

20g boter
100g bloem
1/2 tl bakpoeder
1 tl suiker
1 ei
140 ml karnemelk of gewone melk
Klontje boter om in te bakken

Meng de bloem, bakpoeder, suiker en een snufje zout in een kom. Klop het ei los samen met de melk en een beetje smolten boter. Giet het mengsel bij alle droge ingrediënten en roer alles goed door elkaar zodat je geen bloem meer ziet. Je moet vooral niet te lang bij dit recept kloppen omdat dan het beslag zijn luchtigheid verliest. Het kan zijn dat je klontjes hebt maar dat mag! Vervolgen bak je op de ‘ouderwetse’ manier je pancakes. Bij American pancakes maak je kleine rondjes in de pan zonder het beslag uit te spreiden. Keer ze om als de bovenkant er droog uitziet.

Eetsmakkelijk!


 

Heb jij een favoriet ontbijtje. Ben je bekend met het All Day Breakfast boek van Denise Kortlever?

 

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

3 Reacties

  1. 4 januari 2018 / 19:24

    Ik heb dit boek al zovaak zien liggen, maar telkens toch niet meegenomen. Ben nog steeds nieuwsgierig! 🙂

  2. 4 januari 2018 / 16:35

    Dit boek ken ik niet maar ooeehhh, die American Pancakes. Soooo good! Ik maak het te weinig eigenlijk, maar het is zo goddelijk. Malou x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram