Food & Drinks, Inspiratie

Mijn snelle & favoriete ontbijt smoothie!

Afwisseling in het ontbijt vind ik belangrijk. Ik ben dol op ontbijtjes en probeer er dan ook altijd een soort van ‘feestje’ van te maken. Helaas heb ik voor het werken niet de meeste tijd om gezellig de tafel te dekken maar dat maak ik in het weekend uitgebreid goed. Om snel de deur uit te gaan met toch een lekker ontbijtje maak ik een lekkere en goed vullende smoothie. Benieuwd? Kijk mee!


Ik maak mijn smoothie het liefst met blauwe bessen maar je kunt natuurlijk elk soort fruit kiezen zoals aardbeien. Bij de groentewinkel kwam ik heerlijke aardbeien tegen dus voor dit artikel gebruik ik nu aardbeitjes. Maar je kunt natuurlijk elk soort fruit kiezen die je lekker vind! Met smoothies kun je eindeloos variëren.

Wat heb je nodig:

  • Handje blauwe bessen of aardbeien
  • 1 banaan
  • Magere yoghurt
  • 2 eetlepels havermout (sommige havervlokken kan je het beste eerst even laten weken)

Ik maak mijn smoothie altijd in een mix beker en pureer met de staafmixer. Dit doe ik omdat mijn vriend s’ochtends altijd een smoothie maakt met de blender en ik geen zin heb om die daarna af te wassen. Dus ik pak gewoon een mix beker en de staafmixer!

Aan de slag:

Om af te meten pak ik altijd de beker waaruit ik ga drinken zodat ik precies kan afmeten. Deze vul ik altijd een stukje onder de rand met yoghurt en giet ik in de mix beker. Aardbeien en wassen het het kroontje eraf en bij de yoghurt toevoegen. Dan nog een banaan erbij en 2 eetlepels havermout. Mixen maar!

Yoghurt is lekker fris en zuur en door de toevoeging van een banaan en wat rood fruit wordt de smoothie toch wat zoeter. Door de toevoeging van de havermout is het zeker een lekker en goed ontbijtje om mee te beginnen!

Eetsmakkelijk!