Food & Drinks, Inspiratie

Recept | Ontbijt Havermout pannenkoekjes!

Een tijdje geleden deelde ik met jullie het heerlijke fluffy pancake recept. Deze zijn niet heel gezond maar wel ontzettend lekker. Om ook even in de ‘gezonde’ sferen te blijven deel ik vandaag mijn recept van mijn ontbijt pannenkoekjes. Gemaakt van havermeel en amandelmelk!

Dit ontbijtje maak ik zeker wel 2x in de week. Wanneer ik s’ochtends wat meer tijd heb en zin heb om even iets speciaals te maken dan een simpel ontbijtje. Dit recept kost helemaal niet veel tijd als je het maar even onder de knie hebt en de verhoudingen doorhebt. Kijk mee!

Wat heb je nodig voor 3 pannenkoekjes 

Om het beslag te maken gebruik ik een koffie kopje. Deze gebruik ik om de hoeveelheden af te meten.

 • 1 kopje Havermeel (door havermout te mixen krijg je meel)
 • 1 kopje Amandelmelk
 • 1 Ei
 • Snufje zout
 • Theelepeltje bakpoeder
 • Koolzaadolie of kokosolie om in te bakken
 • Maple syrup
 • Fruit

Aan de slag:

 • Havermeel kun je kopen maar natuurlijk ook heel makkelijk zelf maken. Je hoeft alleen havermout in huis te hebben en dit vermalen tot meel.
 • Bij de meel voeg je 1 kopje amandelmelk, snufje zout, een theelepeltje bakpoeder en natuurlijk het ei. Mix dit samen goed door tot een mooi beslag.
 • Verwarm de pan met een klein beetje bakolie na keuze. En bak vervolgens de pannenkoeken!
 • Beleg met lekker vers fruit en een beetje maple syrup na keuze!

Eetsmakkelijk!