Inspiratie, Recepten

Recept | Mijn favoriete quinoa salade!

Sinds ik quinoa heb ontdekt kan ik niet meer zonder. Het is een product waar ik één van mijn lievelingseten mee maak, namelijk mijn favoriete quinoa salade die zowel warm als koud heerlijk is!

Dit recept vind ik zo ontzettend lekker dat ik het wel iedere week maak. Het voordeel aan deze salade is dat je er 2 keer lekker van kunt eten. 1ste keer wanneer die net klaar is en de dag erna wanneer die een nachtje in de koelkast heeft gestaan. Benieuwd? Kijk mee!

Deze salade is echt te simpel voor woorden, super lekker en ook nog is gezond. Zo maak je hem!

Wat heb je nodig:

 • Quinoa
 • 1 Courgette
 • Lekker veel cherrytomaatjes
 • Komkommer
 • Paprika
 • Feta Kaas
 • (extra optie: Pijnboompitjes)

Aan de slag:

 • Kook de Quinoa volgens de verpakking. De meeste quinoa moet je altijd even goed omspoelen en vervolgens 10 minuutjes koken.
 • Was de courgette en de paprika en snij deze in kleine blokjes. Bak ze in een pan met een beetje olie tot ze verkleuren en lekker zacht zijn. Voeg wat zout en peper toe.
 • Pak een grote salade kom en snij de tomaatjes doormidden en maak kleine komkommer blokjes. Ook de feta kaas snij je in blokken (je kan ze ook al in blokjes kopen). Dit doe je allemaal in de kom.
 • Wanneer de courgette klaar is voeg je deze ook toe.
 • Giet de quinoa af en voeg het toe aan de rest in de kom. Goed met elkaar mengen en klaar is je heerlijke salade!

Zelf vind ik de salade wanneer die nog lekker warm is heerlijk in combi met de frisse tomaatjes en komkommer. Maar wanneer je hem een nachtje laat staan in de koelkast (meestal heb je toch lekker genoeg over) heb je de volgende dag deze salade helemaal koud, ook heeeeeeerlijk! En ook nog is ideaal om mee te nemen als lunch!

Eetsmakkelijk!